Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

TalkSport #27: Bez koncepcie a vízie. Trénovať Slovan je sezónne zamestnanie

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

„V Slovane pôsobili skvelí tréneri. Dušan Uhrin bol s českým tímom vo finále majstrovstiev Európy, Pepa Chovanec je veľká osobnosť. Vlado Weiss postúpil s národným tímom na majstrovstvá sveta, s Artmediou hral skupinovú fázu Ligy majstrov... Všade je to náročné, ale v Slovane to funguje trochu neštandardne. Vo veľkých kluboch nestojí všetko na rozhodnutí jedného človeka.“

Futbalový Slovan má nového trénera. Príde k výmene kouča aj pri kormidle slovenskej futbalovej reprezentácie? Aj na tieto témy sme si posvietili v podcaste TalkSport, ktorý prináša Slovenský olympijský a športový výbor. Redaktor Stanislav Benčat si pozval ako hosťa barda slovenskej novinárčiny, jedného z najrešpektovanejších autorov posledných dekád, tvár športovej redakcie denníka Pravda Michala Zemana.

Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) so športovým novinárom Michalom Zemanom (vpravo) pri nahrávaní Olympijského podcastu.
Redaktor Olympijského podcastu Stanislav Benčat (vľavo) so športovým novinárom Michalom Zemanom (vpravo) pri nahrávaní Olympijského podcastu.
Foto
Podcaster

Za posledný týždeň sa toho vo svete športu stalo až-až. Novak Djokovič za šokujúcich okolností končí na US Open, keď neúmyselne, ale mimoriadne bolestivo a nepríjemne zasiahol do krku čiarovú rozhodkyňu, ktorá skolabovala. V reakcii na to bol srbský tenista diskvalifikovaný z newyorského grandslamu.

Veľkú cenu monopostov F1 na ikonickom okruhu v Monze vyhral Pierre Gasly z tímu AlphaTauri, na Tour de France nič nové, Peter Sagan zatiaľ drží zelený dres.

Žiaľ, minulý týždeň priniesol aj smutnú udalosť. Zomrel český hokejový tréner a niekedajší lodivod bratislavského Slovana Miloš Říha. Mal 61 rokov.

Po tradičnom prehľade udalostí z domova a zo sveta sme sa v pravidelnej utorkovej rubrike Olympijského podcastu TalkSport venovali primárne téme futbalu. Michal Zeman píše o najpopulárnejšej hre sveta desaťročia, jeho názor je na slovenskej scéne cenený a rešpektovaný.

Na čo všetko reagoval v podcaste TalkSport?

Prekvapil ho koniec Jána Kozáka mladšieho vo futbalovom Slovane?

Prečo sa trénerom v Bratislave nedarí a končia skôr, ako začnú?

Uspel by v Slovane Pep Guardiola?

Aký je šéf klubu Ivan Kmotrík mladší?

Čo trápi slovenskú futbalovú reprezentáciu?

Ako vníma Zeman zotrvanie Messiho v Barcelone?

Vyhrá Peter Sagan aspoň jednu etapu na tohtoročnej Tour de France?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty 


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV