Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

TalkSport #32: Bez Hamšíka by sme boli stratení

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Počas týždňa sa odohral draft NHL. Zámorské kluby si vybrali dvoch Slovákov. Columbus siahol zo 78. miesta na Samuela Kňažka, LA Kings si vybral v 5. kole Martina Chromiaka zo 128. pozície. Október je i mesiac reprezentačných duelov. Slováci utrpeli v baráži o postup na EURO víťazstvo v súboji s Írskom, keď po 120 minútach sme gól nevideli, o všetkom rozhodli penalty. O pár dní na to sa zverenci Pavla Hapala predstavili s ostrovným tímom znova – v Škótsku sme prehrali po slabučkom výkone 0:1.

Práve témy draftu NHL a futbalu sú nosnými v najnovšom vydaní podcastu TalkSport, ktorý vám prináša Slovenský olympijský a športový výbor. Jeho aktuálnym hosťom je redaktor TASR Michal Runák.

„Pavel Hapal pred zápasmi s Írmi hovoril, že má k dispozícii dáta Marka Hamšíka z Číny. V každom zápase tamojšej súťaže nabehá zo svojho mužstva najviac kilometrov. Nič neodflákne, stále je jasným lídrom kabíny. Bez neho by sme finále baráže o postup na EURO nehrali.“

Redaktor Stanislav Benčat a hosť Michal Runák.
Redaktor Stanislav Benčat a hosť Michal Runák.

Nič nové na svete, Rafael Nadal si dal repete. Famózny španielsky tenista vyhral trinástykrát v kariére titul na Roland Garros, keď vo finále nedal najmenšiu šancu veľkému rivalovi a svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi. Tridsaťštyriročný rodák z Mallorcy získal v kariére 20. grandslam, čím sa vyrovnal inej ikone tohto športu, Rogerovi Federerovi.

To medzi ženami sme spoznali senzačnú víťazku. Stala sa ňou Poľka Iga Świątek. Len 19-ročná rodáčka z Varšavy Nadalovským spôsobom prevalcovala všetky súperky, na turnaji nestratila ani set a svoj prvý turnaj v kariére získala práve na slávnej parížskej antuke.

Keď sme pri tituloch – v basketbalovej NBA ho získali hráči LA Lakers, ktorí vo finále zdolali Miami 4:2 na zápasy. LeBron James tak po svojom desiatom finále teší zo štvrtej trofeje.

Rozohrala sa hokejová súťaž na Slovensku, jediným mužstvom, ktoré zatiaľ nemá na konte zápas sú Košice. Dôvod? Ako inak, korona.

Aj z krátkeho prehľadu je jasné, že v pokračovaní športového podcastu TalkSport nebola núdza o zaujímavé postrehy. Čo v ňom redaktor Stanislav Benčat a hosť Michal Runák rozoberali?

Sú dvaja Slováci na drafte NHL dobrým či zlým číslom s prihliadnutím na aktuálny stav nášho hokeja?

Ako dopadli iné krajiny?

Kto z dua Kňažko, Chromiak má väčšiu šancu na debut v NHL?

Postúpia slovenskí futbalisti na majstrovstvá Európy?

Prečo sa tím trénera Pavla Hapala tak trápi v koncovke?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV