Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

TalkSport #37: Fenomenálnu Vlhovú možno zdolať, ale nie zdolávať

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Petra Vlhová. Lyžiarsky fenomén, ktorý ovláda tradičný zimný šport. Krásne konštatovanie, ktoré musí hriať pri srdci každého slovenského fanúšika. O tom, prečo je sympatická lyžiarka taká skvelá, o jej príprave na aktuálny ročník, rivalite s Mikaelou Shiffrinovou, ale aj ďalších témach sme sa obzreli bližšie v podcaste TalkSport, ktorého hostkou bola redaktorka a moderátorka RTVS Oľga Konečná.

„O Petre píšu veľké americké denníky. A to preto, že Mikaela Shiffrinová je fenoménom, je ťahákom aj pre zámorský svet, kde pritom lyžovanie nie je ani zďaleka top športový ťahák. No a vy si otvoríte Washington Post či Denver Post a tam je na športovej titulke fotka a článok o Petre Vlhovej. Niečo úžasné. Z Petry sa stal ťahák akým je v cyklistike Peter Sagan.“

Športový týždeň ponúkol za posledných sedem dní viacero zaujímavých momentov na svetovej aj domácej scéne. Tak sa poďme za niektorými obzrieť v krátkom prehľade.

Slovenskí futbalisti uzavreli rok 2020 prehrou s Českom v Lige národov. Vo federálnom derby sme síce neškrtli, ale aj tak sa podobne ako federálny rival predstavíme na budúcoročnom Eure.

Aj tenisová sezóna má za sebou posledných vrchol roka. Turnaj majstrov ovládol Rus Daniil Medvedev.

V hokejovej extralige nastala prvá trénerská zmena, a to, čuduj sa svet, až po 11. kole. Miroslav Chudý skončil na lavičke ambicióznych, ale zatiaľ sa trápiacich Michalovciach, kde ho nahradil Fín Tomek Valtonen.

No a keď sme pri tréneroch. Niekdajší kouč našej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon ukončil kariéru.

A toľko rýchly prehľad. Redaktor Stanislav Benčat sa následne zarozprával s hostkou Oľgou Konečnou do témy lyžovania a výkonov a najmä skvelých výsledkov Petry Vlhovej. Čo všetko nájdete v najnovšom podcaste TalkSport?

Čo hľadať za skvelými výsledkami Petry Vlhovej?

Dali sa očakávať alebo sú stále trochu prekvapivé?

Aké mala Petra leto a prípravu na sezónu?

Aká bude jej pokračujúca rivalita s Mikaelou Shiffrinovou?

Kam sa vie Petra posúvať? Môže vyhrať celkové poradie Svetového pohára?

Ako prežíva jej jazdy expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová?

Aké sú opatrenia v lyžovaní v spojitosti s pandémiou koronavírusu?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV