Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

TalkSport #39: Vyradiť hviezdu dvadsiatky? Udalosť, ktorá sa stane raz za uhorský rok

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Sedem dní uplynulo ako voda, na domácej i svetovej športovej scéne sa diali zaujímavé veci, ktoré sme mapovali v pravidelnom podcaste TalkSport. Redaktor Stanislav Benčat sa zameral so svojím hosťom, odborníkom na mládežnícky a juniorský hokej na Slovensku Jakubom Homoľom, na nezvyčajný krok z prostredia našej dvadsiatky, a to vyradenie jednej z najväčších osobností tímu Maxima Čajkoviča z prípravy na majstrovstvá sveta.

Na našu reprezentáciu do 20 rokov čaká vrchol tradične vo vianočnom období a na prelome rokov. V kanadskom Edmontone budeme v skupine A bojovať o čo najlepší výsledok v konkurencii Kanady, Fínska, Švajčiarska a Nemecka. Jedno je už jasné, na šampionáte sa nepredstaví hráč, ktorý mal patriť k lídrom. Maxim Čajkovič. Vedenie ho totiž vyradilo z tímu.

„Samozrejme, že ma to prekvapilo. Hráč, zo záverečnej nominácie sa nevyhadzuje nie že každý deň, rok ani desaťročie. Takže, áno, prekvapilo ma to. Nestáva sa to často. Je to zriedkavý jav. Niekto by o Maximovi povedal, že je prchký, ale určite by som uňho nehovoril o zákernosti. Vie prejaviť emócie, pozitívne či negatívne, ale hráč sa nevyraďuje z reprezentácie každý deň.“

„Celý realizačný tím sa jednohlasne uzniesol, že správanie Maxima Čajkoviča nekorešponduje s hodnotami, ktoré sú od predsezónneho obdobia nastavené trénermi a hráčmi vrátane neho. V piatkovom prípravnom zápase reprezentantov medzi sebou sa viackrát prezentoval neférovým a nešportovým správaním, ktoré vyvrcholilo tvrdými zákrokmi na spoluhráčov hrajúcich proti nemu výrazne za hranicou únosnosti. Realizačný tím sa zhodol, že takéto správanie hráčov nebude tolerovať. Maxima Čajkoviča preto vylúčil z prípravy na majstrovstvá sveta,“ znie v oficiálnom stanovisku realizačného tímu.

Čo sa skrýva za týmto ťahom vedenia? Nielen na túto otázku nájdete polemiku a odpovede v podcaste TalkSport, ktorý ponúka aj tieto témy:

Ako veľmi šokujúci je fakt vyradenia Čajkoviča z tímu?

Akú má Maxim povesť ako hráč?

Stalo by sa niečo podobné aj v tíme Kanady?

Ako sa zmení charakter mužstva bez ofenzívneho lídra?

Existuje v juniorskej reprezentácii 'tlačenka' synov známych hráčov?

Aké má slovenský tím šance na šampionáte?

Kedy naposledy stratila Kanada body so Slovenskom, Nemeckom a Švajčiarskom a kedy niekomu z týchto súperov nestrelila gól?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vypočujte si predchádzajúci Olympijský podcast  

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV