Športové aktuality
Tokio
2 min. čítania

Testovacie preteky triatlonistiek v Tokiu pre vysoké horúčavy skrátili, Gajdošová na 45. mieste

Tokio 15. augusta (TASR) - Letné horúčavy v Tokiu prinútili organizátorov skrátiť kvalifikačné preteky v ženskom triatlone. Bežecká časť mala namiesto pôvodných desať iba päť kilometrov. Je predpoklad, že vysoké teploty môžu podobným spôsobom zasiahnuť aj do triatlonového programu na budúcoročných OH v japonskej metropole.

Medzinárodná triatlonová únia (ITU) pristúpila vo štvrtok k skráteniu pretekov z "dôvodu vysokých teplôt, ktoré sa dostali na extrémnu úroveň". "Ide nám o zdravie športovcov. Všetky strany sa jednomyseľne zhodli na skrátení vzdialenosti na päť kilometrov," uviedla ITU v oficiálnom stanovisku, z ktorého citovala agentúra AP.

Horúčavy spôsobujú vrásky organizátorom budúcoročných OH, ktoré štartujú 24. júla 2020. V danom období sa teploty v Tokiu pohybujú v priemere na úrovni 32 stupňov Celzia, ktoré namerali aj vo štvrtok. Na sobotu hlásia meteorológovia až 36 stupňov.

Na testovacích pretekoch na olympijských tratiach v Tokiu sa zúčastňujú aj slovenskí triatlonisti Richard Varga a Romana Gajdošová. V pretekoch sa zároveň zbierajú body do olympijských rebríčkov. Romana Gajdošová vo štvrtkových pretekoch obsadila 45. miesto, keď za víťaznou Florou Duffyovou z Bermúd zaostala o 6:47 min. V tzv. olympijskom rebríčku je Gajdošová priebežne na 77. mieste.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV