Športové aktuality
Lausanne
1 min. čítania

Thomas Bach pripustil, že OH v Tokiu sa nemusia nutne konať až v lete 2021

OH v Tokiu presunuli na budúci rok, ale olympijský oheň zostáva v Japonsku.
Foto
TASR/AP

Lausanne 25. marca (TASR) - Olympijské hry v Tokiu v roku 2021 budú oslavou ľudstva. Vyhlásil to prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v príhovore prostredníctvom videa. Zároveň priznal, že MOV aktuálne nemá zatiaľ žiadny plán a preloženie hier je extrémne náročná úloha. "Nemôžem sľúbiť, že nájdeme ideálne riešenie. Sľúbiť môžem jedine to, že pripravíme najlepšie možné hry pre všetkých a hlavne pre vás športovcov," vyhlásil.

Bach tiež spomenul, že olympijské hry sú najzložitejšie podujatie na planéte a požiadal o čas pre usporiadateľov. "Keď prekonáme túto bezprecedentnú situáciu s koronavírusom, olympijské hry budú môcť byť konečne oslavou ľudstva," zakončil Bach. Informovala o tom agentúra DPA.

Šéf MOV pripustil, že odložené OH sa nemusia nutne konať v lete. Hľadanie nového termínu si bude vyžadovať obete a kompromisy od všetkých zúčastnených. Odložený športový sviatok sa bude konať najneskôr v lete 2021, do úvahy pripadajú aj jarné mesiace, uviedol Bach v stredajšej telefonickej konferencii s novinármi.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV