Športové aktuality
Podcast
1 min. čítania

"Tie baby hokej milujú. Hádžu sa hlavami do striel, len aby nakoniec hrala ich hymna."

Ján Šiller

Bratislava 18. január (SOŠV) - Slovenská hokejová reprezentácia žien do 18 rokov minulý týždeň postúpila do najvyššej divízie majstrovstiev sveta. Definitívne o tom rozhodlo víťazstvo 5:1 nad Nemeckom na turnaji A-skupiny 1. divízie MS v Rakúsku.

Slovenky vyhrali nad domácim výberom 1:0, nad Maďarskom 3:2 a nad Dánskom 3:1. Postup im neprekazila ani prehra s Talianskom 2:5. "Tie baby hokej milujú a idú do toho naplno. S radosťou reprezentujú a robia pre to maximum. Hádžu sa hlavami do striel, len aby nakoniec hrala ich hymna," povedal po návrate na Slovensko tréner Peter Kúdelka. 

Čo tento postup pre tím znamená, ako sa ho podarilo dosiahnuť a prečo to pred rokom nevyšlo, hovorí slovenský kouč v našom podcaste. Dozviete sa z neho aj špecifiká práce s mladými dievčatami, tajomstvo ich úspechu i to, čo bude ďalej s trénerom Kúdelkom.

"Dali sme do toho všetko, aj keď sme boli pred posledným zápasom vyčerpané a mali sme nejaké zranenia. Ale išli sme za naším cieľom," povedala kapitánka slovenského tímu Sofia Vysokajová.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV