Športové aktuality
Baku / XV. letný EYOF
3 min. čítania

Tréner tenistov o postupujúcej Salme Drugdovej: „Na kurte si robila tlak, hrala spoľahlivo”

Salma Drugdová postupuje do 3. kola dvojhry, v ktorom sa stretne so Španielkou Gonzalezovou.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Na vonkajších kurtoch tenisovej akadémie v Baku to dnes žilo. Hrali sa nielen dvojhry, ale aj štvorhry a do bojov o čo najlepšie umiestnenia boli zapojení všetci štyria mladí tenisti. Ako sa im darilo? 

Predpoveď počasia sľubovala na dnešný deň výrazne veterné počasie a prognózy sa naplnili. Na všetkých tenistov čakala veľká výzva v podobe hry vo veternom počasí, na čo väčšina z nich zvyknutá nie je.

Chlapcom sa do ďalšieho kola prebojovať nepodarilo 

Zo Slovákov sa ako prvý predstavil Peter Benjamin Privara proti Izraelčanovi Ellouckovi, ktorý úvod zápasu zvládol veľmi dobre a po prvom sete viedol 6:2. Obrat prišiel v druhom sete, kedy súper trochu pridal a Peter trochu poľavil. Nerozhodný stav po dvoch setoch si vyžiadal rozhodujúci tretí set, ktorý však nedopadol v prospech nášho hráča. Privara prehral v troch setoch 6:2, 2:6 a 8:10. „Peter sa v super tiebreaku uponáhľal. Chcel skoro zakončovať, bol netrpezlivý, čo ho stálo veľa chýb. Podmienky boli kvôli silnému vetru veľmi náročné a hráčom znepríjemňovali hru,” zhodnotil zápas tréner Rastislav Nakládal. 

V 2. kole dvojhry sa Petrovi Naďovi nepodarilo zdolať nad očakávania silného Taliana Minighinia a prehral v dvoch setoch 3:6 a 4:6
V 2. kole dvojhry sa Petrovi Naďovi nepodarilo zdolať nad očakávania silného Taliana Minighinia a prehral v dvoch setoch 3:6 a 4:6
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Do ďalšieho kola sa neprebojoval ani Petrov krajan Peter Naď. V 2. kole dvojhry sa mu nepodarilo zdolať nad očakávania silného Taliana Minighinia a prehral v dvoch setoch 3:6 a 4:6. „Peter spočiatku nevedel nájsť herný rytmus a urobil niekoľko nevynútených chýb. V závere zápasu už bola hra vyrovnaná, no rozohral sa pomerne neskoro. Musíme uznať, že súper bol dnes lepší,” zhodnotil tréner Naďov výkon.

Salmu Drugdovú uvidíme aj v treťom kole 

Spomedzi tenistov sa do tretieho kola prebojovala Salma Drugdová, ktorá Izraelčanku Bezalelovú zdolala v dvoch setoch 6:3 a 7:5. Nezastavil ju ani silný vietor, ani fakt, že v druhom sete prehrávala už 3:5. Stav sa jej precíznou hrou podarilo zvrátiť a súperku napokon zdolala. „Salma hrala spoľahlivo, robila si na kurte tlak. Hoci súperka veľa ťažkých úderov vybehala a Salma v druhom sete prehrávala, nezlomilo ju to a zápas napokon vybojovala,” vyjadril sa tréner po zápase.

Salmu Drugdovú uvidíme aj v 3. kole dvojhry.
Salmu Drugdovú uvidíme aj v 3. kole dvojhry.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

 

Irina Balus hrala vyrovnaný zápas aj so skúsenejšou Češkou 

Poslednou slovenskou tenistkou dvojhry bola Irina Balus, ktorá sa postavila proti skúsenej Klimovičovej z Českej republiky. Aj napriek vysokému nasadeniu sa jej zápas vybojovať nepodarilo a prehrala v dvoch setoch 1:6 a 4:6. Tréner je však s jej hrou spokojný, pretože Irina bola od súperky o rok mladšia a v hre menej skúsenejšia. „Mala zdatnejšiu a skúsenejšiu súperku, ktorá má za sebou niekoľko dobrých juniorských výsledkov. Hoci je od Klimovičovej o rok mladšia, po slabšom začiatku sa Irina držala a druhý set bol pomerne vyrovnaný,” povedal Nakládal, ktorý tak do tretieho kola dvojhry posiela len jednu reprezentantku – Salmu Drugdovú, ktorá sa v zajtrajšom 3. kole stretne so Španielkou Gonzalezovou.  

Irina Balus bojovala statočne aj so skúsenejšou Češkou Klimovičovou.
Irina Balus bojovala statočne aj so skúsenejšou Češkou Klimovičovou.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Štvorhry, v ktorých sa Drugdová a Balus stretli s Gomézovou a Gonzalezovou zo Španielska a Privara s Naďom s Voicanom a Fatuom z Francúzska prebiehajú práve v tomto momente a o výsledku budeme informovať na našom webe.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV