Šport a olympizmus
Reportáž
2 min. čítania

Tretí deň patril lyžovaniu: Olympijský festival na Štrbskom Plese sa teší bohatej účasti

Nielen návštevníci lyžiarskeho strediska, ale aj zimného Olympijského festivalu si v sobotu prišli na svoje. Pripravené boli preteky v obrovskom slalome aj bohatý program pre najmenších.

Areál na Štrbskom Plese sa od rána začal plniť lyžiarmi. Program sa začal pretekmi v obrovskom slalome na zjazdovke Interski. Medzi súťažiacimi boli deti, dospelí, seniori a v duchu spolupráce Slovenského olympijského a športového výboru a Slovenského paralympijského výboru pri organizácii zimného Olympijského festivalu na štarte nechýbali ani zdravotne znevýhodnení športovci, napríklad nevidiaca Viktória Balážová, ktorej navádzačom bol jej vlastný otec.

20220212-DSC_6665.jpg
Program sa začal pretekmi v obrovskom slalome na zjazdovke Interski.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Strhujúce súboje pre divákov priniesol aj zápas v Snow volejbale, ktorého sa zúčastnili aj rýchlostní kanoisti Denis Myšák, Csaba Zalka a Samuel Baláž a ich tréner Andrej Wiebauer. Počas celého dňa prebiehala aj ukážka pretekov v rýchlostnom lezení na ľadovej stene. Účastníci Olympijského festivalu si mohli zapožičať profesionálnu horolezeckú výstroj a vyskúšať si tento šport na vlastnej koži.

DSC_6487.jpg
Strhujúce súboje pre divákov priniesol aj zápas v Snow volejbale. Zdroj: SOŠV - Veronika Miháliková

Na svoje si prišli aj deti a mládež. Popoludní celý areál festivalu roztancovali Paci Pac aj speváčka Sima. Návštevníci si mohli počas celého dňa požičať korčule a vyšantiť sa na klzisku Slovenského paralympijského výboru. Program pri zapadajúcom slnku zakončil večerný Skialpový výšľap, ktorého sa zúčastnili hobby aj profi športovci.

20220212-DSC_7042.jpg
Popoludní celý areál festivalu roztancovali Paci Pac aj speváčka Sima.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Záverečný deň festivalu patrí bežeckému lyžovaniu

Program posledného dňa Olympijského festivalu odštartujú preteky v olympijskej bežke, v ktorej sa predstavia pretekári od mladších žiakov až po veteránov. Návštevníci tiež uvidia exhibičný zápas v curlingu na vozíku, v ktorom nastúpia osobnosti proti návštevníkom. Pripravené bude aj množstvo sprievodných aktivít a verejné korčuľovanie zdarma. Pridajte sa k nám na Misii Peking a aj na Olympijskom festivale zabojujte zo srdcom draka.

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

allianz.png
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV