Športové aktuality
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
5 min. čítania

Tretí súťažný deň v Lausanne: Jančová štrnásta v obrovskom slalome, biatlonisti bojovali v štafete

Máme za sebou tretí súťažný deň na zimných olympijských hrách v Lausanne. Medailu nám síce nepriniesol, no bojovnosť, odhodlanie a lásku k športu áno. 

V stredisku Les Diablerets, ktoré je od Lausanne kombináciou vlaku a autobusu vzdialené približne dve hodiny, boli dnes na programe dve kolá obrovského slalomu dievčat. V prvom kole sa na štart postavilo 78 dievčat z 57 krajín. Druhé kolo dokončilo 37 mladých pretekárok, medzi nimi aj Slovenka Rebeka Jančová. Po prvom kole bola osemnásta, v druhej jazde si svoje umiestnenie vylepšila o štyri priečky a obsadila finálne 14. miesto.

Rebeka Jančová.
Rebeka Jančová.
Foto
OIS

Na prvú Švajčiarku Ameliu Klopfensteinovú, pre ktorú je to už tretia medaila na olympijských hrách v Lausanne, stratila 3,14 sekúnd. Švajčiarka triumfovala v super-G a vo včerajšej alpskej kombinácii, kde o dve stotiny sekundy predbehla našu reprezentantku, skončila s bronzovou medailou. Jančovej výsledný čas v dnešnom obrovskom slalome bol 2:11,82 minút. „Rebeka dnes celkovo podala štandardný výkon. V prvom kole to trochu prehnala s motiváciou a dostala sa do stresu. Potom sa však, našťastie, upokojila a výkon v druhom kole bol lepší,” vyjadrila sa po pretekoch Jančovej trénerka Miriam Poprocká.

Nervozitu pred pretekmi priznala i samotná Rebeka. „Pred prvým kolom som mala trochu skrat v hlave. Bola som nervózna a mala som v sebe toľko motivácie až ma to zablokovalo a v hlave som si zbytočne vytvorila stres. V druhom kole som zabojovala a šla do neho s pokojnou hlavou. S druhou jazdou som spokojná, hoci viem, že na tie najlepšie mám ešte rezervy,” povedala mladá reprezentantka.

V biatlonovej štafete jednotlivcov Slovensko na 22. mieste

Francúzske Les Tuffes Nordic Centre dnes žilo miešanými štafetami jednotlivcov. O medailu v tejto disciplíne bojovalo 30 národných olympijských výborov. Slovensko v štafete reprezentovala dvojica Sára Pacerová a Matej Badáň, ktorí si časom 48:32,2 minút vybojovali celkovú 22. priečku.

Dokopy museli absolvovať štyri trestné okruhy a 16-krát dobíjať. Obidvom vyšli lepšie streľby v ľahu. Badáň dobíjal len raz, Pacerová štyrikrát, ale obidvaja bez trestných kôl. Horšie to bolo pri streľbe v stoji. Badáňovi nevyšli ani po dobíjaní a musel absolvovať tri trestné kolá. Pacerová šla na trestné kolo po nevydarenej poslednej „stojke”. „Musím povedať, že dnes sa mi bežalo lepšie ako včera, no stále tomu čosi chýbalo. So streľbou v stoji nie som vôbec spokojný… „Ležky” však boli super, až na jeden terč, ktorý som musel dobiť. Spolu so Sárou sme bojovali, ako sme vedeli a tešíme sa na ďalšie preteky v utorok,” vyjadril sa Badáň po skončení pretekov.

Lepší pocit z dnešných pretekov mala aj Sára. „Dnes sa mi bežalo oveľa lepšie ako včera. Myslím, že to bude aj tou kratšou traťou. So streľbou nie som úplne spokojná, ale určite som nabrala sebavedomie, ktoré mi po včerajšku chýbalo. Spolu s Matejom sme sa snažili podať čo najlepší výkon,” vyjadrila sa k dnešnej štafete Pacerová. „Po včerajšom rozpačitom výkone to dnes bolo lepšie. Hlavne v streľbe sme sa snažili eliminovať včerajšie chyby, čo sa nám do polky pretekov aj darilo. Potom prišlo uspokojenie a s tým aj strata koncentrácie. Po nových chybách sme klesli v priebežnom poradí a dobehnúť sa to už, žiaľ, nedalo," zhodnotil preteky tréner Peter Vránsky. 

Hokej 3x3 a naši reprezentanti 

Lausannský štadión Vaudoise Arena aj dnes privítal tímy hokejistov a hokejistiek, ktoré bojujú o postup do ďalších kôl.

Poradie po piatich odohratých zápasoch:

Poradie 

Tím 

Body

1

Zelený

14

2

Oranžový

9

3

Hnedý (Eliáš) 

9

4

Sivý (Melicher)

9

5

Červený (Repčík) 

7

6

Čierny (Sýkora)

6

7

Žltý

6

8

Modrý

0

Poradie dievčat po piatich odohraných zápasoch: 

Poradie 

Tím 

Body

1

Modrý (Dobiášová) 

12

2

Čierny (Janeková)

12

3

Žltý 

12

4

Zelený (Donovalová)

6

5

Hnedý (Látková) 

6

6

Sivý

3

7

Oranžový

3

8

Červený (Kapičáková)

3

Výsledky 3. súťažného dňa

Program štvrtého súťažného dňa (13. január)

Zjazdové lyžovanie

10:00 - 11:30 obrovský slalom (CH) 1. kolo Teo Žampa
     
12:45 - 14:15 obrovský slalom (CH) 2. kolo Teo Žampa ?

Skialpinizmus 

10:30 - 13:30 šprint (D) Laura Kovárová
  šprint (CH)

Matúš Černek

Hokej 3x3

Chlapci

6. kolo 

9:00 (vľavo) siví vs. čierni

9:00 (vpravo) žltí vs. červení 

10:30 (vľavo) hnedí vs. modrí

7. kolo 

16:00 (vľavo) modrí vs. červení 

16:00 (vpravo) oranžoví vs. siví 

17:30 (vľavo) zelení vs. čierni 

17:30 (vpravo) hnedí vs. žltí

Dievčatá

6. kolo

12:00 (vľavo) sivé vs. čierne (Janeková)

12:00 (vpravo) žlté vs. červené (Kapičáková)

13:30 (vľavo) hnedé (Látková)  vs. modré (Dobiašová)

13:30 (vpravo) oranžové vs. zelené (Donovalová)

7. kolo 

19:00 (vľavo) modré (Dobiašová) vs. červené (Kapičáková)

20:30 (vľavo) zelené (Donovalová)  vs. čierne (Janeková)

20:30 (vpravo) hnedé (Látková) vs. žlté

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV