Športové aktuality
2 min. čítania

Trnavský olympijský klub zorganizoval: Olympijský deň, účelové cvičenia a didaktické hry v prírode

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Dňa 8.9.2017 sa v spolupráci so starostom obce Moravian nad Váhom a účasti starostiek obcí Ducové a Hubina konal Olympijský deň ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom v krásnom prostredí rekreačného areálu na Výtokoch. Olympijský deň prebiehal v disciplínach: hod granátom, streľba zo vzduchovky, žonglovanie s loptou, hod na basketbalový kôš, futbalový turnaj, obratnosť s tyčou a vedomostná súťaž o olympizme pre ZŠ. Na podujatí sa zúčastnili členovia mestskej polície, ktorí predviedli výcvik psov, lesní pedagógovia pripravili pre žiakov stanovištia zamerané na spoznávanie stromov a ochranu prírody, moravianski hasiči predviedli rýchly zásah pri likvidácii požiaru.
Organizácia celého podujatia bola realizovaná v spolupráci s Trnavským olympijským klubom na základe výzvy SOV – Európsky týždeň športu (mladá iniciatíva Európskej komisie, kde hlavnou témou kampane ostáva #BeActive, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. V rámci celoeurópskej kampane sú evidované všetky pohybové aktivity v termíne 1.9. – 15.10.2017.
Uvedená akcia splnila očakávania, žiaci prežili krásny športový deň, za organizáciu ktorého treba poďakovať riaditeľovi školy PaedDr. Ing. Františkovi Glosovi, učiteľom ZŠ, kuchárkam, ktoré sa postarali o občerstvenie, Trnavskému olympijskému klubu pod vedením predsedu Jána Godála, starostovi obce Moravian, hasičskému zboru, policajnému zboru a lesným pedagógom.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV