Športové aktuality
1 min. čítania

Tužinský dosiahol najväčší úspech kariéry, vyhral majstrovstvá Európy a naznačil formu pred olympijským štartom

Juraj Tužinský sa stal v chorvátskom Osijeku majstrom Európy vo vzduchovej pištoli 60 a dosiahol najväčší úspech kariéry. Pred olympijskými hrami v Tokiu sa vďaka výsledku na strelnici v Osijeku zaradil do okruhu kandidátov na cenný kov.

Tridsaťšesťročný Tužinský získal svoj druhý cenný kov na európskom šampionáte, v rovnakej disciplíne vybojoval bronz v roku 2010. Z vrcholných podujatí má medzi jednotlivcami ešte v zbierke aj bronz z Európskych hier v Baku 2015. V súťaži družstiev vo vzduchovej pištoli 60 už na ME triumfoval, v roku 2009 sa radoval s Pavlom KoppomJánom Fabom na šampionáte v Prahe.

Tužinský vybojoval prvé individuálne zlato slovenského mužského reprezentanta na ME v niektorej z pištoliarskych disciplín. V minulosti sa v puškárskych a brokových disciplínach radovali z cenného triumfu Ján Kermiet, Jozef Gönci, Zoltán Baláž, Erik Varga a Peter Pelach.

Vo finále olympijskej disciplíny v Osijeku dosiahol Tužinský 241 bodov a o 1,6 bodu zdolal Rusa Vadima Muchametianova. Bronz si vybojoval Nemec Robin Walter (219,1 bodu).

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV