Šport a olympizmus
3 min. čítania

Nadácia SOŠV cez program „Ukáž sa!“ opäť podporí mladých športovcov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

„Máš talent? Využi moment. Ukáž sa!“ Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) opäť pomáha mladým športovcom do 18 rokov na ceste za splnením ich snov a prerozdelí medzi nich v rámci grantového programu Ukáž sa! tisíce eur. Ambasádorom programu je hokejista Juraj Slafkovský.

Mladí začínajúci športovci si zaslúžia podporu. Mnohí z nich už teraz dosahujú výborné výsledky, avšak svoj talent nemôžu ešte viac zúročiť pre nedostatok financií. Rodičia v čase zvyšujúcich sa cien energií či potravín uvažujú čoraz viac, v akej výške si môžu dovoliť financovať športové aktivity svojich ratolestí. Nadácia SOŠV chce v náročnej dobe pomôcť a podporiť mladé športové talenty, preto vypísala už 8. ročník grantového programu Ukáž sa!. Určený je pre mladých športovcov vo veku od 10 do 18 rokov. Pre jednotlivcov a športové kolektívy je vyčlenená sumu 35-tisíc eur.

Investícia do budúcich hviezd je kľúčová

Správna rada Nadácie SOŠV bude pri výbere finalistov Ukáž sa! prihliadať najmä na sociálny aspekt žiadateľov a ich športové sny, ktoré uchádzači vyrozprávajú v prihlasovacom formulári. Finančnú podporu získajú predovšetkým tí športovci, ktorí majú sťažené sociálne podmienky, alebo nemajú dostatok financií na rozvoj svojej športovej kariéry. O grant môžu požiadať individuálni športovci i celé kolektívy.

„Cez projekt Ukáž sa! každoročne podporujeme desiatky mladých športovcov, ktorí majú svoje sny. Doteraz sme rozdelili už vyše 350-tisíc eur. Prihliadame nielen na športové výsledky, ale najmä na sociálne zázemie. Investícia do budúcich športových hviezd je kľúčová pre rozvoj slovenského športu. Sme presvedčení, že aj tento ročník prinesie množstvo zaujímavých príbehov a zviditeľní mladých športovcov, ktorí majú šancu stať sa budúcimi reprezentantmi Slovenska,“ uviedol predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guláš.

Mladé talenty a kolektívy môžu požiadať o grant odteraz do 24. mája prostredníctvom webu SOŠV www.olympic.sk/ukazsa.

PRIHLÁSENIE DO UKÁŽ SA!

Ukáž sa! opäť s Jurajom Slafkovským

Prvých 100 prihlásených bude zaradených do žrebovania o podpísaný predmet od hokejistu Juraja Slafkovského. Počas júna správna rada Nadácie SOŠV posúdi všetky žiadosti a vyberie finalistov. Konečnú výšku ich podpory určí hlasovanie verejnosti počas júla.

Ambasádorom projektu sa už druhýkrát stal hokejista, bronzový olympionik z Pekingu 2022 Juraj Slafkovský.

„Viem, aká dôležitá je podpora na začiatku športovej kariéry. Projekt Ukáž sa! poskytne šancu mnohým talentovaným športovcom rozvíjať svoje schopnosti a dosahovať vynikajúce výsledky. Chcem vyzvať všetkých mladých športovcov: Využite jedinečnú príležitosť a ukážte svoj talent,” povedal útočník Montrealu Canadiens.

Všetky potrebné informácie o podmienkach účasti, prihlasovacom procese a podrobnejších pravidlách projektu „Ukáž sa!“ sú dostupné na webovej stránke www.olympic.sk/ukazsa.

Projekt

Máte otázku? Opýtajte sa!
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV