Šport a olympizmus
Reportáž
4 min. čítania

Úvod posledného festivalového týždňa s návratom medailistov i ambasádorom Expl0itedom

Silvester Bobko

Aj počas v poradí dvanásteho dňa Olympijského festivalu bol pre návštevníkov pripravený bohatý a zaujímavý program. Do šamorínskeho komplexu x-bionic® sphere tentokrát opäť pricestovali zástupcovia Klubu slovenských turistov i ambasádor festivalu Expl0ited. Po návrate z Tokia navyše pred média predstúpili olympijský medailisti – strieborný Rory Sabbatini a zlatá Zuzana Rehák Štefečeková.

Mediálne privítanie skvelého dua olympionikov

Ešte pred samotným štartom festivalového programu sa kapacita Auly v priestoroch šamorínskeho komplexu x-bionic® sphere zaplnila zástupcami najprestížnejších slovenských médií. Po včerajšom návrate z Tokia s nádychom zisku cenných kovov si prišli svoje mediálne povinnosti splniť medailisti - golfista Rory Sabbatini a strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková. Vrúcne a šťastné privítanie sa, pochopiteľne, nezaobišlo bez rodinných príslušníkov športovcov. Obaja menovaní boli desiatky minút stredobodom pozornosti nielen samotného brífingu, ale taktiež fotenia a podpisovania sa. Návštevníci Olympijského festivalu si prídu na svoje už počas tohto víkendu, kedy obaja medailisti pricestujú do Šamorína v rámci programu pre divákov. Chýbať nebude ani autogramiáda.

Zavŕšenie dvojdňového programu Klubu slovenských turistov

Klub slovenských turistov je ďalšou nemenej dôležitou asociáciou, ktorá dostala na Olympijskom festivale v Šamoríne náležitý priestor. Počas pondelka a utorka si mohli malí športovci vyskúšať trať turisticko-orientačného behu. „Deti si na takejto upravenej a skrátenej trati, keďže normálna má v lese niekoľko kilometrov, mohli vyskúšať viacero disciplín. Beh a pohybovú zdatnosť, hod menšou guľou, ale aj prácu s mapou, buzolou, spoznajú pamiatky a budú aj odhadovať vzdialenosť medzi dvoma bodmi, to všetko v časovom limite,“ vysvetlili nám organizátori z Klubu slovenských turistov.

Šermiarska exhibícia

Veľký záujem prejavili návštevníci počas utorku aj o ďalší olympijský šport – šerm. Žiaľ, v Tokiu naša krajina nemá v tomto odvetví zastúpenie, avšak napriek tomu dostal Slovenský šermiarsky zväz možnosť odprezentovať sa. Na hlavnom stage povedali o športovom šerme viac Katarína Ráczová, Attila Ersek a niekoľko reprezentačných trénerov. Počas celého dňa si navyše mohli priaznivci túto nie príliš typickú aktivitu vyskúšať. Záujem prejavili malí i veľkí. „Doposiaľ som nemal kedy a kde vyskúšať šerm. Som však veľkým fanúšikom dejín a príde mi, že toto v nich má pôvod. Rád sledujem rytierske filmy a seriály. Je to náročnejšie, ako sa zdá, rád som sa dozvedel viac,“ povedal Ľuboslav, ktorý si takisto detailnejšie pozrel výbavu, akú šermiari vo svojich zápasoch používajú.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0%, partnerom Matador, STRABAG.

Deň s ambasádorom

Po Anastasii Kuzminovej a Dominike Cibulkovej si prišli na svoje i fanúšikovia obľúbeného YouTubera Expl0iteda. Známy influencer a tvorca skvelého video-obsahu sa venoval svojim priaznivcom i stánku s exkluzívnym merchom, ktorý vznikol v spolupráci práve s ním. „Merch vznikol preto, aby sme poukázali na Peťovho športového ducha. Chceli sme zachytiť, že jeho život nie je iba o tom byť influencerom, robiť YouTube a sociálne siete. Možnosť zakúpenia je aktuálne iba priamo na Olympijskom festivale, ktorý potrvá až do 8. augusta. Vyrobené boli tri typy veľkostí – M, L a XL,“ vraví Boris Belluš, marketingový manažér Slovenského olympijského a športového výboru. Expl0ited sa v neskorších poobedných hodinách presunul aj do areálu aqua sphere, kde na neho čakala neľahká vodná výzva plná prekážok. Po jej prekonaní sa už presunul pod pódium, kde sa počas autogramiády venoval nemalému celodennému dopytu svojich fanúšikov.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV