Šport a olympizmus
3 min. čítania

Už päť rokov podporuje Nadácia SOŠV mladé talenty. Dnes sú z mnohých olympionici

Juniorský olympijský tím sa každý rok stretáva na #JOTGAMES, sústredení, na ktorom sa lepšie spoznajú a vypočujú si prednášky od zaujímavých hostí.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru prostredníctvom projektu Juniorského olympijského tímu pomáha už päť rokov mladým talentom pri rozvoji ich športovej kariéry. Športovci si vďaka tomu aj tento rok rozdelia finančnú podporu vo výške až 60-tisíc eur.

Juniorský olympijský tím 2022 tvorí 25 mladých talentovaných športovcov. Každý rok ich vyberá Slovenský olympijský a športový výbor spoločne s Nadáciou SOŠV na základe domácich aj medzinárodných výsledkov.

POMÔŽTE SPOLU S NAMI MLADÝM TALENTOM A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Chcem darovať 2%

„Aby sme si vychovali novú generáciu úspešných slovenských reprezentantov, je nevyhnutné podchytiť si už dnes mládežníckych športovcov, ktorí preukazujú svoj talent,“ hovorí o projekte JOT prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Juniorský olympijský tím práve štartuje svoj piaty ročník. Jeho bývalí členovia to dotiahli už aj na olympijské hry. Pod piatimi kruhmi štartovala napríklad atlétka Gabriela Gajanová, vodná slalomárka Eliška Mintálová či bobistka Viktória Čerňanská. Čerstvou olympioničkou je aj lyžiarka Rebeka Jančová, ktorá je v aktuálne prebiehajúcom ročníku JOT.

Okrem toho získali členovia Juniorského olympijského tímu množstvo medailových úspechoch na vrcholových mládežníckych podujatiach, mnohí sú tiež súčasťou zvučných klubov a tímov, ako napríklad Oliver Okuliar, hokejista v službách fínskeho SaiPa. Cyklista Martin Svrček, (staro)nový člen JOT, bude zas od leta 2022 pôsobiť v najlepšom tíme sveta Deceuninck – Quick-Step.

„Moje dvojročné členstvo v Juniorskom olympijskom tíme bolo super a vážim si, že som v ňom mohla byť. Je to dobrý cielený projekt na podporu začínajúcich vrcholových športovcov, v ktorých je potenciál,“ hovorí majsterka sveta v monoboboch v kategórii do 23 rokov Viktória Čerňanská.

Člen Juniorského olympijského tímu získa okrem finančnej podpory aj mediálny priestor v najznámejších slovenských médiách, zažije množstvo zábavy na spoločnom teambuildingu a hlavne môže spájať svoje meno s najhodnotnejšou značkou na svete – olympijskými kruhmi. „Členstvo v Juniorskom olympijskom tíme pre mňa znamenalo finančnú podporu, ktorá mi dovolila nakúpiť si tréningový materiál. Aj vďaka tomu sa môžem zlepšovať. Som rada, že som bola členkou JOT, že si ma vybrali a podporovali ma,“ dodala o členstve v JOT bronzová medailistka z MS juniorov a kadetov 2021 Ema Kapustová.

O Nadácii SOŠV

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa orientuje na pomoc športovcom a športovej rodiny od mládežníckeho veku až po seniorov. Chceme podporiť športovanie na Slovensku a pestovať u ľudí návyk na každodenný pohyb. Veríme, že vďaka pohybu bude naša krajina zdravšia a cez rôzne projekty Nadácie sa nám podarí dostať pozitíva športovania medzi širokú verejnosť.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV