Šport a olympizmus
3 min. čítania

Užite si leto s pohybom! Športuj Slovensko mieri na Donovaly

Po dvoch úspešných zastávkach v Prešove a na Štrbskom Plese smeruje Športuj Slovensko na stredné Slovensko! Už v sobotu 23. júla sa Centrálne parkovisko na Donovaloch zmení na megaihrisko s viac ako desiatimi športmi. Opäť nebudú chýbať ani naše športové hviezdy. Malí návštevníci si budú môcť zahrať golf so strieborným medailistom z Tokia Rorym Sabbatinim, príde i Anastasia Kuzminová, Danka Barteková či Robert Vittek.

Športuj Slovensko prináša Slovenský olympijský a športový výbor spolu s generálnym partnerom podujatia BILLA Slovensko. Vďaka iniciatíve BILLA Slovensko a Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru je ZADARMO nielen vstup na podujatie, ale aj registrácia do súťažných disciplín.

Registrácia

Megaihrisko so športovými hviezdami

Malí športovci môžu v rôznych vekových kategóriách súťažiť v behu a v jazde na bicykli. Pre súťažiacich majú organizátori pripravené štartové balíčky s tričkom a batohom Športuj Slovensko. V cieli ich budú povzbudzovať naši športovci, ktorí im po zvládnutí trasy zavesia na krk medailu. Na Donovaly sa už tešia Anastasia Kuzminová, Danka Barteková, Robert Vittek, ako aj Rory Sabbatini. „Všetci malí odvážlivci, ktorí sa postavia na štart pretekov, budú navyše zaradení do žrebovania o bicykel od Najšport,” hovorí Dominika Šmihulová zo Slovenského olympijského a športového výboru.

Viac informácií o podujatí

Športuj Slovensko

Na megaihrisku Športuj Slovensku si návštevníci budú môcť vyskúšať viac ako desať športov, a to všetko pod dozorom profesionálnych trénerov. Veľkým lákadlom bude nielen lezecká stena, ale aj futbal, basketbal, teqbal, florbal, atletické disciplíny, gymnastika, biatlon, bedminton či skákacie hrady. V areáli nájdete aj BILLA stánok, v ktorom budete môcť vyhrať zaujímavé ceny.

Pozrite si video z posledného podujatia na Štrbskom Plese!

Objavte vo vašich deťoch športový talent

Megaihrisko Športuj Slovensko vzniklo vďaka spolupráci s jednotlivými športovými zväzmi, ktoré budú počas celého dňa k dispozícii nielen deťom, ale aj rodičom. Ak chcete svoje dieťa prihlásiť na nejaký šport, ale nemáte dostatok potrebných informácií, Športuj Slovensko je tu pre vás!

„Hlavným cieľom Športuj Slovensko je rozvíjať pozitívny vzťah detí k športu a inšpirovať celé rodiny k tomu, aby sa pohyb stal súčasťou ich života. Okrem toho sme tento rok k štyrom podujatiam pridali ešte jeden dôvod – rozhýbať deti po pandémii,” doplnila Dominika Šmihulová za organizátora.

Športuj Slovensko sa uskutoční už 23. júla 2022 v areáli Centrálneho parkoviska na Donovaloch. Megaihrisko otvorí svoje brány ráno o 9:00 hod., prevzatie štartových balíčkov bude možné už od 8:00 hod. Viac informácií nájdete na www.olympic.sk/sportuj

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV