Športové aktuality
Agrigento
2 min. čítania

V 2. etape Giro d´Italia Sagan druhý, zatiaľ je prvý vo vrchárskej a druhý v bodovacej súťaži

Radosť Taliana Diega Ulissiho z víťazstva v 2. etape Giro d'Italia v Agrigente. Slovák Peter Sagan (vpravo) obsadil druhé miesto.
Foto
TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v 2. etape 103. ročníka Giro d'Italia. Jazdca stajne Bora-Hansgrohe prekonal v cieľovom stúpaní len domáci pretekár Diego Ulissi v drese SAE Team Emirates. Trasu dlhú 149 km z Alcamy do Agrigenta zvládol za 3:24:58 h. Tretí finišoval Dán Mikkel Frölich Honore z Deceunincku QuickStep. Ružový dres pre lídra celkového poradia si udržal domáci Filippo Ganna z tímu Ineos Grenadiers.

Sagan si vďaka druhému miesto na záverečnom kopci pripísal dva body do vrchárskej súťaže a keďže mal dva aj z úvodnej časovky, so štyrmi sa dostal na čelo. Obliekol si tak modrý dres pre lídra tejto klasifikácie. V bodovacej súťaži o cyklámenový dres je s 19 bodmi druhý, na vedúceho Ulissiho stráca šesť bodov. V celkovom poradí mu patrí 39. miesto so stratou 1:39 min na Gannu.

Sagan stratil veľa síl, keď musel v závere "zalepiť" medzeru za vedúcou trojicou. "Myslím si, že som mohol ísť aj lepšie. Keby som zachytil ich nástup hneď, mohol som odštartovať špurt. Musel som však vynaložiť veľa síl, aby som ich dobehol. Keď začali špurtovať, išiel som na maximum, no Diego bol silnejší. Bol to dosť ťažký kopec, 3,7 km a od začiatku až na vrchol sme išli naplno. S druhým miestom môžem byť spokojný, pretože to bolo naozaj náročné. Je zvláštne, že mám dres pre najlepšieho vrchára. Čo sa týka bodovacej súťaže, uvidíme deň za dňom. Dnes som získal nejaké body, zajtra to bude ťažké a uvidíme, ako to pôjde potom," citoval Sagana portál cyclingnews.com.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV