Športové aktuality
Villafranca Tirrena
2 min. čítania

V 4. etape Giro d´Italia Sagan druhý, už je na čele bodovacej súťaže

O prehre Petra Sagana (vľavo) s Francúzom Demarem (vpravo) vo 4. etape Giro d´Italia rozhodla až cieľová fotografia.
Foto
TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil druhé miesto v utorňajšej 4. etape 103. ročníka Giro d'Italia. Jazdca stajne Bora-Hansgrohe prekonal v napínavom záverečnom špurte len Francúz Arnaud Demare z tímu Groupama - FDJ. O víťazstve 29-ročného Francúza rozhodla až cieľová fotografia. Tretí bol v rovnakom čase ako víťaz domáci Talian Davide Ballerini (Deceuninck - Quick-Step). Etapa s dĺžkou 140 km viedla z Catanie do Villafranca Tirrena. Sagan je líder priebežného poradia bodovacej súťaže a v stredu sa oblečie do cyklaménového dresu, pred Demarem má päťbodový náskok. V celkovom poradí patrí 30-ročnému Slovákovi 105. priečka (+22:25 min).

Sagan si pri svojom premiérovom štarte na Gire pripísal druhé pódiové umiestenie, na tej istej priečke ako v utorok skončil aj v nedeľu v 2. etape. Ružový dres lídra celkovej klasifikácie si udržal člen stajne Deceuninck - Quick-Step Joao Almeida z Portugalska, ktorý má dvojsekundový náskok pred Ekvádorčanom Jonathanom Caicedom (EF Pro Cycling).

"Dnes som si išiel po víťazstvo. Bolo to veľmi tesné. Nevedel som, kto bol prvý, druhý alebo tretí. Všetci sme prišli spoločne na čiaru a museli sme počkať na cieľovú fotografiu. Urobil som maximum pre víťazstvo, no také bývajú skrátka šprinty. V minulosti som dokázal o centimetre vyhrať, dnes to nevyšlo. Som však veľmi spokojný s prácou tímu. Mám cyklaménový dres a pokúsim sa ho udržať, aj keď môj náskok nie je veľký," citovala Sagana oficiálna webová stránka jeho tímu.

Demare priznal, že pri ňom stálo šťastie. "Myslím si, že to bolo o milimeter. Šťastie dnes stálo pri mne. Bolo to naozaj tesné, ani som nevedel, že som vyhral. Skôr som si myslel, že budem druhý, ale potom ma vyhlásili za víťaza a mohol som sa tešiť. Pred Girom sme trénovali záverečné špurty a dnes sa nám to vyplatilo. Ustáli sme aktivitu Bory v stúpaní, čo vôbec nebolo jednoduché, no v závere som si našťastie ušetril nejaké sily," citovala Demarea agentúra AP.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV