Šport a olympizmus
3 min. čítania

V BILLA detskej zóne sa športovalo vo veľkom: Za pečiatky bola parádna odmena

Každý návštevník chcel zaplniť „Kartu malého olympionika”.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

BILLA detská zóna nemala počas zimnej verzie Olympijského festivalu núdzu o mladých športovcov. Každý návštevník chcel zaplniť „Kartu malého olympionika”. Tých najvytrvalejších čakala za pečiatky skvelá odmena.

Olympijský festival v Areáli zimných športov na Štrbskom Plese je úspešne za nami. Počas štyroch dní sa tu vystriedalo viac ako 8 000 návštevníkov. Vyskúšali si osem rôznych zimných športov, zmerali si sily v súťaži v lyžovaní či na turnaji v snežnom volejbale. Nechýbali ani koncerty na hlavnom pódiu a fandenie športovcom na Misii Peking.

Karta malého olympionika – výzva pre malých športovcov

Veľkú pozornosť pútalo aj získavanie pečiatok na „Kartu malého olympionika”. Zapojilo sa do neho množstvo nádejných malých športovcov. V BILLA detskej zóne bolo každý deň k dispozícii päť stanovíšť, na ktorých každé dieťa zbieralo pečiatky na svoju hraciu kartu - Kartu malého olympionika.

K úlohám, ktoré mali splniť, bol napríklad hod na olympijské kruhy. Najskôr bolo potrebné vyrobiť si snežné gule a postupne sa deti museli trafiť do farebných sudov. Jednou z najobľúbenejších disciplín boli maxi lyže. Boli určené až pre troch ľudí, ktorí museli skoordinovať svoje pohyby  tak, aby úspešne prešli stanovenú trať.  V honbe za pečiatkami boli pre zberateľov pripravené aj hokejové zručnosti – streľba na presnosť do otvorov na hokejovej bránke alebo prekážková dráha.

billa
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Na pretekoch vlekárov sa zapotili rodičia

Počas víkendu sa v BILLA detskej zóne konali aj Preteky vlekárov. Z rodičov sme spravili vlekárov, ktorí ťahali svoje dieťa na sánkach po slalomovej dráhe. Okrem lyžovania a hokeja netreba zabúdať ani na biatlon. Malí olympionici si vyskúšali streľbu na presnosť na mini biatlonovej strelnici. Tam si vyskúšali, aké ťažké to majú biatlonisti na olympijských pretekoch.

Za pečiatky bola skvelá odmena

Po úspešnom absolvovaní každej aktivity dostali úspešní mladí športovci pečiatku na svoju hraciu kartu. Za vyplnenie všetkých políčok na deti čakal vecný darček od spoločnosti BILLA. Každý športovec navyše získal voľnú vstupenku na Vežu SNOW na Štrbskom Plese.

billa

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

billa
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV