SOŠV
3 min. čítania

V BILLE to žije športom

Spoločnosť BILLA už dlhodobo podporuje športovcov a podujatia zamerané na zdravú stravu prepojenú s pohybom. Nie je to náhoda, toto nadšenie pre šport priniesla a rozvinula bývalá vrcholová športovkyňa a súčasná špecialistka na CSR projekty, Jana Gregorovičová. Tá totiž za svoje tri roky pôsobenia v spoločnosti vybudovala nielen vzťahy so športovcami, či dala tvár mnohým pekným projektom, ale motivovala k pohybu a k zmene aj svojich kolegov.

Rozhýbala kolegov a získala ambasádorov

Jana Gregorovičová je viacnásobná majsterka Československa a Slovenska v rýchlostnej kanoistike, je víťazkou juniorského svetového pohára v disciplíne K2 a pretekala aj v štvorkajaku. „Keď som prišla pracovať do BILLY, snažila som sa viac rozvinúť existujúce projekty a dať im pridanú hodnotu. Vedela som, že ako reťazec predávajúci potraviny, by sme mali podporiť aktivity nabádajúce rodiny k zdravému životnému štýlu, športu a zdravej strave. Veď je to v podstate jednoduché – vyberať si, čo zjeme a vyvážiť to pohybom,“ vysvetľuje J. Gregorovičová.

Postupne sa BILLA stala partnerom viacerých športovcov (dlhodobo podporuje Mateja Beňuša, súrodencov Žampovcov a čiastočne aj Paulínu Fialkovú), ktorí okrem pohybu poukazujú aj na zdravé potraviny či jedlá z bohatej ponuky reťazca. Jankine nadšenie rýchlo preskočilo aj na kolegov. „Nechcela som, aby BILLA vkladala do projektov len financie. Dať do nich svoje srdce a osobnú angažovanosť, to je tá pridaná hodnota. Chcela som ukázať aj kolegom, že to ide a zapojiť sa môžeme naozaj všetci,“ opisuje Janka. Od prvého behu v roku 2017, ktorý sa jej v rámci firmy podarilo „zmenežovať“ a zúčastnilo sa ho 5 zamestnancov, sa BILLA dopracovala až ku kompletnej bežeckej, turistickej, vodáckej a lyžiarskej komunite.

Jana Gregorovičová je viacnásobná majsterka Československa a Slovenska v rýchlostnej kanoistike, je víťazkou juniorského svetového pohára v disciplíne K2 a pretekala aj v štvorkajaku.
Jana Gregorovičová je viacnásobná majsterka Československa a Slovenska v rýchlostnej kanoistike, je víťazkou juniorského svetového pohára v disciplíne K2 a pretekala aj v štvorkajaku.
Foto
Archív Jana Gregorovičová

Športuje celé Slovensko

BILLA výrazne prispieva aj na celoslovenské projekty, akým je napríklad aj séria olympijských dní Športuj Slovensko. Projekt motivuje deti a rodiny k športovým aktivitám prostredníctvom letných a zimných olympijských dní. „Za pomoci viacerých úspešných športovcov povzbudzujeme k pohybu celé rodiny. Teraz je síce kvôli epidemiologickej situácii projekt pozastavený, ale určite ho rozbehneme akonáhle sa bude dať. Veď len minulý rok prišlo na všetky štyri podujatia dohromady takmer 14 000 športujúcich,“ hovorí J. Gregorovičová. Rodiny si mohli pod dohľadom skúsených animátorov vyskúšať olympijské disciplíny, zabaviť sa mohli pri futbale, florbale, basketbale, volejbale, biatlone, atletike, golfe, bedmintone, či boxe.

V rámci každej z týchto udalostí sme mali postavený aj BILLA stánok, kde sa rodiny mohli občerstviť čerstvým ovocím a ochutnávkami zdravých potravín, zabezpečený mali aj pitný režim. Malí športoví víťazi mohli navyše vyhrať aj kvalitné bicykle pre celú svoju rodinu, ktoré sme do projektu poskytli ako výhry,“ uzatvára J. Gregorovičová.

BILLA sa stala partnerom Slovenského olympijského a športového výboru aj v projekte Pripravení na Tokio, ktorého vyvrcholením budú letné olympijské hry v Tokiu, aktuálne presunuté na leto 2021.

BILLA

Billa
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV