Športové aktuality
2 min. čítania

V gréckej Olympii sa konalo 11. Medzinárodné stretnutie učiteľov a zástupcov športových inštitúcií

Lenka Tlučáková

Olympia, 17. júla - Jedenáste Medzinárodné stretnutie učiteľov a zástupcov športových inštitúcií sa konalo v Grécku v dňoch od 10. do 17. júla. Celé stretnutie sa začalo už v piatok desiateho júla v Aténach. Hneď na druhý deň ráno sa všetci účastníci presunuli priamo do Olympie. Program nasledujúcich dní sa niesol v duchu medzinárodnej konferencie. Zástupcovia športových fakúlt, centier a inštitúcií si mali možnosť vypočuť množstvo zaujímavých prednášok od pozvaných hostí o olympijskom hnutí v jednotlivých krajinách, o dopadoch realizácie olympijských hier na mestá a ľudí žijúcich v nich a v ich blízkosti, o olympijských symboloch a symbolike, o dopingu a o dedičstve, ktoré nám zanechávajú olympijské hry. Na záver konferencie dostali možnosť prezentovať aktivity olympijských výborov aj samotní účastníci, ktorých sa tu spolu stretlo 55 z 32 krajín sveta.

Za Slovensko prezentovala úspešný, v súčasnosti stále prebiehajúci, projekt pre seniorov s názvom Vykročte za zdravím slovenská zástupkyňa na podujatí Lenka Tlučáková. Tento projekt pritom vedie a realizuje na Fakulte športu Prešovskej univerzity v Prešove. Počas pobytu navštívili účastníci aj antickú Olympiu, vypočuli si množstvo zaujímavých historických faktov o jej vzniku a fungovaní a užili si atmosféru, ktorá je nabitá tisícročnou históriou.
Vo štvrtok 16. júla  sa spoločne vrátili späť do Atén, ktoré postupne v priebehu piatka opúšťali a vracali sa do svojich krajín.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV