Šport a olympizmus
2 min. čítania

V Michalovciach pribudne ďalšie športovisko, vzniká spoluprácou mesta a SOŠV

(pp, TASR)
Pohľad do interiéru novej haly na florbal v Michalovciach, ktorá vznikla aj vďaka podpore z výzvy SOŠV.
Foto
FB (vz)

Hrubá stavba florbalovej haly v areáli Základnej školy T. J. Moussona v Michalovciach, ktorej výstavbu v rámci výzvy Národný športový projekt podporil aj Slovenský olympijský a športový výbor, je už hotová.

K ukončeniu projektu chýbajú podlahy, dokončujú sa tiež terénne úpravy okolia. Aj keď zmluvná doba realizácie výstavby nového mestského športoviska uplynie vo februári 2022, napredovanie prác naznačuje, že by stavba mohla byť hotová už v októbri. Realizácia stavby sa začala v apríli tohto roka.

Hala bude domovom michalovských florbalistov, ktorí získajú priestor na tréningy i na zápasy.

„Jednopodlažná jednolodná oceľová hala s pôdorysnými rozmermi 24 krát 44 metrov a výškou deväť metrov je zmontovaná z konštrukčnej ocele s antikorovými bezúdržbovými spojmi. Hlavný vstup do haly vedie z existujúcej spevnenej plochy školského dvora, ktorá v súčasnosti slúži na parkovanie a zásobovanie,“ priblížila vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu v Michalovciach Iveta Palečková.

Vstup do haly i jej interiéru spĺňajú podmienky na užívanie osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu. Keďže je objekt športoviska prepojený so spojovacou chodbou so základnou školou, návštevníkom haly budú k dispozícii školské šatne i sociálne zariadenia.

Finančné náklady za dielo sú vo výške 575-tisíc eur. „Finančný príspevok od Slovenského olympijského a športového výboru v rámci projektu Národný športový projekt predstavuje 185-tisíc eur, zvyšok je financovaný z vlastných zdrojov mesta,“ doplnila Palečková. Zhotoviteľom stavby je spoločnosť Metrostav.

„Mám veľkú radosť, že hala bude využívaná od skorých ranných hodín žiakmi, popoludní centrom voľného času a záujmovými útvarmi a následne na tréningový proces klubu Eastern Wings,“ napísal v príspevku na sociálnej sieti primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV