Športové aktuality
Londýn
2 min. čítania

V olympijskej kvalifikácii boxerov Tankó prehral v osemfinále, následne kvalifikáciu zrušili

Viliam Tankó (na fotografii vpravo) na OH v Tokiu nepostúpil.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Slovenský boxer Viliam Tankó si na európskej olympijskej kvalifikácii v Londýne nevybojoval miestenku do Tokia 2020. V pondelňajšom dueli osemfinále perovej hmotnostnej kategórie do 57 kilogramov prehral s Rusom Albertom Batyrgazievom na body 0:5, v tejto divízii postúpili na OH všetci štvrťfinalisti.

Podujatie v Copper Box Arene sa pre koronavírus SARS-CoV-2 (COVID 19) predčasne skončilo pondelňajším večerným programom, pôvodne malo trvať až do 24. marca. Cez víkend mali ešte do haly prístup aj diváci, v pondelok sa už boxovalo za zatvorenými dverami.

"Zareagovali sme na čoraz striktnejšie obmedzenia cestovania a na karanténne opatrenia. Chceli sme umožniť účastníkom z viac než 60 krajín, aby sa mohli vrátiť domov. Situáciu vyhodnocujeme denne a zvyšné miestenky by sme chceli rozdeliť v máji a júni," uviedla Boxerská jednotka Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorá prevzala záštitu nad tokijským turnajom po suspendácii Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA). Kvalifikačné podujatia sú odložené minimálne do mája. Vo Veľkej Británii stúpol počet prípadov ochorenia COVID-19 vo pondelka na 1543, z toho 36 ľudí zomrelo.

Ďalší slovenský boxer Andrej Csemez sa prepracoval do osemfinále v strednej hmotnostnej kategórii do 75 kg. V 1. kole mal ako štvrtý najvyššie nasadený voľný žreb, v pondelok vyradil Poliaka Ryszarda Lewického na body 5:0. Nateraz však prišiel o možnosť dostať sa ďalej. V stredu popoludní mal nastúpiť proti Španielovi Miguelovi Cuadradovi Entrenovi, v jeho kategórii bolo v hre šesť miesteniek. V utorok mala do turnaja vstúpiť Jessica Triebeľová v ľahkej váhe žien do 60 kg, kde sa dá získať takisto šesť miesteniek. Žiaľ, v Londýne už do bojov nebudú môcť zasiahnuť.

Slovenskí boxeri čakajú na účasť pod piatimi kruhmi od roku 1996, v Atlante sa predstavili Peter Baláž a Gabriel Križan.
     

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV