Športové aktuality
2 min. čítania

V Piešťanoch sa uskutočnil medzinárodný seminár SOA pre študentov stredných škôl, účastníkov medzinárodnej online vedomostnej súťaže o olympizme + FOTOGALÉRIA

Piešťany, 11. mája (SOV) - V Piešťanoch sa v temíne od 9. do 11. mája konal medzinárodný seminár Slovenskej olympijskej akadémie (SOA) pre študentov stredných škôl, účastníkov medzinárodnej online vedomostnej súťaže o olympizme s podtitulom Olympic Quiz. Na seminári sa zúčastnilo dovedna 27 žiakov z viacerých slovenských škôl a tiež študenti z maďarského gymnázia.

V prvý deň bola naplánovaná prehliadka Piešťan, kúpeľov a návšteva Gymnázia Pierra de Coubertin, ktorú pripravili študenti piešťanského gymnázia. Večer všetky zúčastnené družstvá formou elektronickej prezentácie predstavili v anglickom jazyku svoju školu a región, z ktorého pochádzajú.

Druhý deň, v rámci športovo-vzdelávacích aktivít, absolvovali účastníci turnaje v hre ringo a v behu spojenom s olympijským kvízom. Žrebovaním boli vytvorené družstvá tak, aby bol v každom družstve jeden žiak z každej školy. To prispelo k lepšiemu spoznaniu sa medzi sebou. Popoludní absolvovali účastníci seminára výlet na bicykloch v okolí Sĺňavy.

Tretí deň bol využitý na poslednú aktivitu, ktorou boli vzdelávacie aktivity so zameraním na oblasť fair play. Prednášku

V Piešťanoch sa uskutočnil medzinárodný seminár SOA pre študentov stredných škôl, účastníkov medzinárodnej online vedomostnej súťaže o olympizme + FOTOGALÉRIA
viedla národná ambasadorka pre šport, toleranciu a fair play Rady Európy Katarína Ráczová. Vo fair play aktivitách šlo najmä o postoje a názory študentov na dodržiavanie fair play a komunikáciu v anglickom jazyku.

Seminár otvoril i ukončil viceprezident SOV pre olympizmus Vladimír Miller, ktorý vyzdvihol priateľského ducha, ktorý vládol počas seminára a aktivitu všetkých zúčastnených. Poďakoval Miroslave Dubovskej a domácim študentom za dobrú prípravu seminára.

Lektormi na seminári boli Katarína Ráczová a predsedníčka komisie výchovy a vzdelávania SOA Viera Bebčáková. Prítomný bol aj predseda SOA Miroslav Bobrík.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV