Šport a olympizmus
Reportáž
4 min. čítania

V rozpálenom Šamoríne sa v stredu fandilo basketbalistom a chladilo v bazénoch

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

V stredu to na Olympijskom festivale v Šamoríne opäť žilo športom. Okrem množstva športovísk, ktoré majú návštevníci k dispozícii každý deň, bol pre nich dnes otvorený aj plavecký bazén, kde sa v horúčave dalo schladiť aj zabaviť.

Už od sa rána v komplexe x-bionic® sphere športovalo naplno. Najdlhší a najväčší športový festival na Slovensku sa v stredu niesol aj v znamení basketbalu 3x3. Tento dynamický šport si mohli fanúšikovia vychutnať v podaní profesionálov. V Šamoríne sa totiž konal turnaj Quest Lite, kde prišli elitní basketbalisti z Česka aj Slovenska. Z víťazstva sa napokon tešiť tím MEFERES Slovakia. „Bolo to výborne zorganizované, perfektná atmosféra, určite aj pochvala na stranu Olympijského festivalu. Na margo našich chalanov môžem povedať, že sa dnes hecli na priamom slnku, pretože hrať na ňom je náročné. Každý jeden zápas mal vlastný náboj, bolo to perfektné sledovať. Diváci nás podporili, za čo som rád,“ nechal sa počuť Peter Zorvan, ktorý celý deň sprevádzal fanúšikov i hráčov svojím strhujúcim komentárom.

Schladenie v bazéne padlo v horúčavách vhod

Pre tých, ktorí sa po sledovaní basketbalových zápasov na rozhorúčenom povrchu potrebovali schladiť, bol pripravený aj plavecký bazén. A ďalší odvážlivci si mohli zahrať aj vodné pólo.

V bazénoch sa ľudia chladili až po podvečera. Páľava v Šamoríne bola naozaj veľká. Medzi malými vodnými pólistami a plavcami, ktorí si prišli zašportovať, si v Šamoríne bola zatrénovať aj slovenská reprezentantka a členka Juniorského olympijského tímu Nikoleta Trníková. „Je to pekná akcia, dúfam, že sa všetci dobre zabavia a zašportujú si, aby sme do budúcna mohli mať nejakých športovcov na veľkých podujatiach,“ povedala nádej slovenského plávania.

Plavecký šport potrebuje reštart

Na hlavnom stage sa v priebehu dňa predstavil aj zástupca Slovenskej plaveckej federácie – prezident Ivan Šulek. Porozprával o aktuálnom stave plávania u nás, o výkonoch Slovákov na olympijských hrách v Tokiu, ako aj o náročnom prechode medzi juniorskou a seniorskou kategóriou. Teším sa, že sa takáto udalosť zorganizovala, nakoľko náš plavecký šport potrebuje poriadny reštart, keďže sme boli odstavený najdlhšie zo všetkých,“ povedal počas diskusie.

Pri vode sme ostali aj počas ďalšieho programu. Na pódiu porozprával o ďalšom zaujímavom športe aj zástupca Slovenskej federácie vodného póla s Gejza Gyurczi. Po ňom zase objasnil prácu mentálneho kouča bývalý volejbalista Adam Kocian, ktorý spolupracuje s viacerými mládežníckymi reprezentantmi. Vysvetlil, čo všetko spadá pod jeho prácu, aj to, ako správne nastaviť hlavu mladému športovcovi.

Meral sa krvný tlak aj kapacita pľúc

Okrem športového programu a diskusií mohli návštevníci stráviť čas aj v partnerskej zóne, v ktorej v stredu pribudol stánok zdravotnej poisťovne Dôvera. V ňom si mohli ľudia zmerať krvný tlak, zistiť akú majú kapacitu pľúc či absolvovať rôzne ďalšie vyšetrenia. Mnohí návštevníci túto možnosť s radosťou využili. „Aspoň som zistil, na čom skutočne som. Výsledky neboli ideálne, mal by som asi viacej športovať,“ zveril sa po sérii meraní jeden z návštevníkov festivalu.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0% a partnerom Matador, STRABAG.

V streda v rytme salsy, hrať sa bude golf

V stredu sa na olympijskom festivale môžete tešiť aj na SALSA – workshop vedený kolumbijskými profesionálnymi tanečníkmi z ESALSATE spolu s tanečnou školou Salsa by Norika. Workshop bude pod záštitou Veľvyslanectva Kolumbie vo Viedni.

V športovom programe bude hrať prím golf. Čaká vás talkshow a rozhovory so známymi osobnosťami, ktoré hrajú golf. A golf si budete môcť aj samy zahrať, pomôžu vám pri tom aj profesionáli. Večer si zase dobre oddýchnete pri KOFOKINE. Premietať sa bude film Lessie sa vracia.

festival
Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV