Športové aktuality
Killington
2 min. čítania

V slalome SP v Killingtone Vlhová druhá, v celkovom poradí SP je tretia

Na stupni víťaziek zľava druhá Petra Vlhová, víťazka Mikaela Shiffrinová a tretia Anna Swennová-Larssonová.
Foto
TASR/AP

Killington 1. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla premiérové pódiové umiestnenie v tejto sezóne Svetového pohára. V nedeľňajšom slalome v americkom Killingtone skončila druhá o 2,29 s za suverénnou domácou víťazkou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia bola Švédka Anna Swennová-Larssonová s mankom 2,73 s. Vlhová sa do prvej trojky v pretekoch SP prebojovala po 27. raz, z toho osemnástykrát v slalome.

Dvadsaťštyriročná Shiffrinová zvíťazila v slalome v domácom prostredí štvrtý raz za sebou, v Killingtone stále nenašla v najtočivejšej disciplíne premožiteľku. V kariére SP si pripísala 62. prvenstvo, čím sa v historickom poradí vyrovnala Rakúšanke Annemarie Moserovej-Pröllovej na štvrtej pozícii. Viac majú na konte už iba Švéd Ingemar Stenmark (86), ďalšia Američanka Lindsey Vonnová (82) a Rakúšan Marcel Hirscher (67). V slalome posunula rekordný počet triumfov na 42. Trojnásobná obhajkyňa veľkého glóbusu Shiffrinová zvýšila vedenie v celkovom poradí seriálu so ziskom 340 bodov, figuruje tiež na čele hodnotenia disciplíny. Vlhová sa posunula na tretiu priečku celkového poradia (138 b.), v slalome je štvrtá, keď v ňom získala prvých 80 bodov v sezóne.

Vlhová odštartovala nedeľnú súťaž v mierne veterných podmienkach s číslom 1. Hneď v úvodnej pasáži sa nevyhla viditeľnej chybe, ďalšia prišla tesne za druhým medzičasom, kde točila do jednej z bránok o čosi neskôr. Napriek tomu sa najviac priblížila k Shiffrinovej s trojkou (strácala na ňu 1,13 s). V druhom kole Vlhová vyrazila na trať so svojou typickou "šťavou", opäť ju však pribrzdili viaceré zaváhania, po ktorých sa už nedokázala vrátiť do ideálneho rytmus a pripísala si až osemnásty čas druhého kola.

"Ak mám povedať úprimne, cítila som sa hrozne. Najmä som bojovala sama so sebou, bolo pre mňa trošku ťažšie potvrdiť pódium po tom, čo sa stalo v Levi. Možno som mala aj šťastie, vyše dve sekundy od Mikaely sú veľmi veľa. Som však spokojná, že som na pódiu a teším sa," uviedla Vlhová pre RTVS.

Výsledky slalomu SP v Killingtone: 1. Shiffrinová (USA) 1:50,45 min, 2. Petra VLHOVÁ (SR) +2,29 s, 3. Swennová-Larssonová (Švéd.) +2,73, 4. Ackermannová (Nem.) +3,08, 5. Haverová-Lösethová (Nór.) +3,41, 6. Liensbergerová (Rak.) +3,73, Celkové poradie SP (po 4 pretekoch): 1. Shiffrinová 340 bodov, 2. Gisinová (Švaj.) 148, 3. VLHOVÁ 138. Poradie SP v slalome (po 2): 1. Shiffrinová 200, 2. Swennová-Larssonová 110, 3. Haverová-Lösethová 90, 4. VLHOVÁ a Holdenerová po 80.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV