SOŠV
Lienz
2 min. čítania

V slalome SP v Lienzi Vlhová druhá za Shiffrinovou

Petra Vlhová (vľavo) na stupni víťaziek po slalome SP v Lienzi.
Foto
TASR/Martin Baumann

Lienz 29. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom slalome Svetového pohára druhé miesto. V rakúskom Lienzi zaostala o 61 stotín za Američankou Mikaelou Shiffrinovou, ktorá v Lienzi slávila víťazné double. Tretia skončila so stratou 1,72 s Švajčiarka Michelle GisinováShiffrinová nadviazala na víťazstvo z obrovského slalomu, keď bola najrýchlejšia v oboch kolách a pripísala si na konto celkovo 64. triumf v pretekoch SP. "Boli to super preteky. Ja aj Petra sme dali do toho všetko, išli sme úplne nadoraz. Petra išla technicky perfektne a vedela som, že ak si chcem udržať prvé miesto, musím zajazdiť agresívne a bez chýb," uviedla víťazka pre ORF.

Vlhová bola v slalome v Lienzi v roku 2015 tretia. Dosiahla vtedy druhé pódiové umiestenie v kariére SP. Po nedeli ich má na konte už 29, z toho 19 v tejto disciplíne. "Je veľmi ťažké bojovať s Mikaelou, obe jazdy išla perfektne. Je najlepšia. Druhé miesto je pekné, ale chcela som vyhrať. S výkonom som však spokojná. Dnes to bol veľký boj s Mikaelou, ale nakoniec to v druhom kole rozhodla. Aj ja som išla dobre, no spravila som chyby, ktoré ma stáli víťazstvo. Druhé kolo už bolo rozbitejšie a to sa ináč súťaží, celý deň bol dobrý a je z toho pekné druhé miesto," povedala Vlhová, ktorá bolo druhá už po prvej jazde. Trať 2. kola nachystal jej tréner Livio Magoni. Trať jej sadla, od začiatku išla agresívne a v cieli mala náskok 1,11 s pred Gisinovou. Shiffrinová však aj v druhom kole predviedla najrýchlejšiu jazdu a natiahla šnúru slalomových triumfov na sedem.

Američanka si upevnila vedenie v celkovom poradí SP i v priebežnej klasifikácii slalomu. Vlhová je celkovo tretia, v hodnotení disciplíny druhá.

Výsledky slalomu SP v Lienzi: 1. Shiffrinová (USA) 1:48,89 min, 2. Petra VLHOVÁ (SR) +0,61 s, 3. Gisinová (Švajč.) +1,72, 4. Liensbergerová (Rak.) +1,88, 5. Ackermannová +1,91, 6. Dürrová (obe Nem.) +2,15. Celkové poradie SP (po 12 súťažiach): 1. Shiffrinová 746 b, 2. Brignoneová (Tal.) 451, 3. VLHOVÁ 413, 4. Rebensburgová (Nem.) 329, 5. Gisinová 279, 6. Holtmannová (Nór.) 271. Poradie SP v slalome (po 3): 1. Shiffrinová 300, 2. VLHOVÁ 160, 3. Gisinová 129, 4. Liensbergerová 126, 5. Swennová-Larssonová (Švéd.) 110, 6. Ackermannová 110.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV