Športové aktuality
Video
2 min. čítania

V utorok padol slovenský rekord, výprava navštívila veľvyslanca v Buenos Aires

Ján Šiller

Buenos Aires 9. októbra (SOV) - Na pozvanie slovenského veľvyslanca Branislava Hitku veľká časť našej výpravy v utorok navštívila veľvyslanectvo SR v Argentíne. Návšteva bola obojstranne príjemná. V Olympijskom parku zatiaľ padali slovenské rekordy. 

Tamara Potocká výrazne zlepšila svoj čas z rozplavby a semifinálový výkon na 50m motýlik s hodnotou 26,95s ju s prehľadom posunul do vytúženého finále. V ňom ju môžete sledovať naživo v stredu o 23:24 na https://www.olympicchannel.com/en/live/ 
Semifinálovým časom si Tamara zlepšila osobné maximum a splnila limit na seniorské MS. Jej bezpostrednú reakciu plnú radosti si môžete pozrieť TU.

Tamara Potocká po rannej rozplavbe, foto SOV/Andrej Galica
Tamara Potocká po rannej rozplavbe, foto SOV/Andrej Galica

Slovenský rekord do 20 rokov vylepšil aj vzpierač Sebastián Cabala. V nadhode dosiahol výkon s hodnotou 148kg, čo mu ako najmladšiemu pretekárovi vynieslo 6. miesto.

V stredu uvidíme v olympijskom bazéne okrem Tamary Potockej aj Mateja Dušu, rovnako na 50m motýlik. Jediné súťažné vystúpenie na hrách čaká strelca Jerguša Vengríniho v disciplíne vzduchová pištoľ 10m, v tímovej súťaži sa predstaví džudista Alex Barto. O 18:00 miestneho času naši futsalisti nastúpia na svoj druhý zápas skupiny A proti domácemu favoritovi - Argentíne.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV