Šport a olympizmus
Bratislava
9 min. čítania

Veľká online konferencia SOŠV Sport (R)evolution sa uskutoční už v stredu 16. septembra

(sou, pp)
Momentka z vlaňajšej premiérovej konferencie SPORT (R)EVOLUTION, kde napríklad na tému športovania žien hovorili tri olympioničky-mamičky – Zuzana Rehák Štefečeková, Anastasia Kuzminová a Martina Gogolová-Kohlová.
Foto
SOŠV

Po minuloročnej premiére sa unikátna konferencia Slovenského olympijského a športového výboru SPORT (R)EVOLUTION 2020 uskutoční už 16. septembra. Vzhľadom na opatrenia počas koronakrízy bude prebiehať online.

V programe SPORT (R)EVOLUTION 2020 sú mnohé zaujímavé témy a diskusie. Na MAIN STAGE sa bude hovoriť o športovej legislatíve, financovaní športu, športovom marketingu, či o prípravách olympijských hier v Tokiu, ktoré boli v dôsledku koronakrízy preložené z toho na budúci rok, a na TIPOS LIFESTYLE STAGE zase napríklad o športovej psychológii, zdravom životnom štýle, nových médiách, ale aj o príbehoch športových osobností, či o podpore mladých talentov. Široké spektrum diskusií sa osvedčilo už pred rokom.

Na oboch „pódiách“ sa začne už o 8:30 ráno a skončí sa o 16:00 h. Organizátori konferencie ponúkajú záujemcom dovedna trinásť diskusií a jednu prednášku, pričom rečniť bude spolu 35 spíkrov. Diskusie budú viesť skúsení moderátori.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) nadviazal na vlaňajší koncept premiérovej konferencie SPORT (R)EVOLUTION, ktorú v Bratislave navštívilo 600 účastníkov. Aj v dnešnej dobe, výrazne ovplyvnenej koronavírusom, organizuje jedinečnú konferenciu o športe, rozsahom i obsahovou náplňou najväčšiu na Slovensku. Teraz bude jej „centrála“ v Olympijskom tréningovom centre x-bionic® sphere v Šamoríne, ale viacerí spíkri sa do diskusie zapoja na diaľku. Usporiadanie konferencie na online platforme reflektuje aj zdravotný rozmer. Jej konanie preto neovplyvnili ani nové opatrenia na zabránenie šírenia nového koronavírusu.

Na dvoch pódiách sa vystriedajú mnohé osobnosti slovenského športu i hostia zo zahraničia. O zákulisí príprav preložených olympijských hier v Tokiu bude rozprávať Toshio Tsurunaga z Medzinárodného olympijského výboru, pohľady do šatne i zákulisia NHL zasa prinesie hokejový hráčsky agent Gerry Johannson, ktorý dohadoval kontrakty pre Careyho Pricea, Ryana Getzlafa či Brenta Seabrooka, aj samotný Brent Seabrook. Diskutovať na SPORT (R)EVOLUTION 2020 budú aj prezident SOŠV Anton Siekel, štátny tajomník MŠVVŠ SR pre šport Ivan Husár, či športovci Danka Barteková, Attila Végh, Richard Varga alebo Martina Moravcová.

Dôležitým prvkom unikátnej konferenčnej online platformy je jej interaktívnosť. Účastníci SPORT (R)EVOLUTION 2020 budú mať možnosť zapájať sa do diskusií, komunikovať v reálnom čase s hosťami i navzájom medzi sebou, budú môcť zdieľať svoje odkazy, ale aj nadväzovať nové užitočné kontakty. Z domova či práce dostanú plnohodnotný zážitok, ktorý v maximálnej miere vynahradí ich fyzickú účasť na podujatí.

„Aj z pohodlia kancelárie či obývačky budú mať návštevníci pocit, že sú skutočne na konferencii. Nebude to totiž klasický livestreamový prenos, na aký sú mnohí v dnešnej dobe zvyknutí. Prinášame plnohodnotný zážitok živej konferencie. Návštevníci sa môžu pripojiť odkiaľkoľvek, stačí mať len dobré pripojenie a chuť dozvedieť sa niečo nové zo sveta športu. Bonusom bude sedemdňový archív, v rámci ktorého si môže návštevník pozrieť diskusiu, ktorú zmeškal, alebo ho viac zaujala,“ povedala riaditeľka marketingového oddelenia SOŠV Kristína Czuczová.

Program online konferencie SPORT ®EVOLUTION

 

MAIN STAGE

8:30: Nové výzvy olympijského a športového hnutia

Budú športovci aj o rok „pripravení na Tokio“? Nemali by sa meniť kvalifikačné kritériá?

Ako zareagovali športovci na odloženie hier, aké dôsledky malo toto rozhodnutie na ich kariéry? Čo znamená výpadok financií z dôvodu odloženia hier v Tokiu pre SOŠV?

Moderátorka: Ľubica Melcerová

Spíkri: Danka Barteková, slovenská športová strelkyňa, členka MOV, Jozef Liba, generálny sekretár SOŠV, Roman Buček, športový riaditeľ SOŠV

9:30: Marketing spoza olympijských kruhov

Čo pre SOŠV znamenal presun najväčšieho a najhodnotnejšieho podujatia na svete - olympijských hier v Tokiu a ako sa presun dotkol marketingových aktivít? Kreatívna aktivácia partnerov – prečo už vizibilita loga nie je postačujúca? Čo zahŕňa interná komunikácia marketingu SOŠV? Cesta budovania osobnej značky športovca, prečo by mali byť sociálne siete prirodzenou súčasťou komunikácie športovcov? Čo im to prinesie? Pozitívny príklad komunikácie športovca Je športové podujatie atrakciou pre návštevu danej lokality?

Moderátor: Peter „Šarkan“ Novák

Spíkri: Kristína Czuczová, marketingová riaditeľka SOŠV, Vladimír Janček, majiteľ športovo-marketingovej firmy OBOR s.r.o.

10:30: Nová strecha slovenského športu

Ako prebiehala transformácia Slovenského olympijského na strešnú organizáciu slovenského športu? Podarilo sa posilniť značku piatich kruhov na Slovensku? Panuje s aktuálnym stavom/nastavením v športovej komunite spokojnosť?Čo považuje Anton Siekel za najväčší posun počas výkonu mandátu? Aké sú ďalšie vízie a ciele? V akom stave našiel Ivan Husár športovú komunitu? Je potrebné, aby malo Slovensko vládneho splnomocnenca pre šport aj štátneho tajomníka?

Moderátorka: Ľubica Melcerová

Spíkri: Ivan Husár, štátny tajomník MŠVVŠ SR pre šport, Anton Siekel, prezident SOŠV

11:30: Preplánovanie olympijských hier v Tokiu

Prednáška

Moderátor: Miro Held

Spíker: Toshio Tsurunaga, Head of NOC Games Services & Olympic Villages

12:30

OBED

13:00: Dozrel už čas na rozhodcovský súd SOŠV?

Čo je rozhodcovský súd? Prečo potrebujeme rozhodcovský súd pre šport? CAS v Lausanne ako inšpirácia. Aká je právomoc a príslušnosť Športového arbitrážneho súdu?

Moderuje: Patrik Hrbek

Spíkri: Tomáš Gábriš, advokát a vysokoškolský pedagóg, Peter Kubina, advokát, partner Dentons Europe LLP, poradca prezidentky SR pre oblasť práva a spravodlivosti, Jan Šťovíček, advokát, expert na športové právo

14:00: Fond na podporu športu

Aké úskalia prekonal Fond na ceste k schváleniu? Aká je činnosť a vízie Fondu? Aké budú kritériá na rozvoj a zveľaďovanie infraštruktúry? Športové poukazy/voľnočasové poukazy Inšpirácia zo zahraničia – česká Národní sportovní agentura, prvý rok jej fungovania

Moderátorka: Ľubica Melcerová

Spíkri: Ladislav Križan, predseda správnej rady Fondu na podporu športu, Anton Siekel, prezident SOŠV

15:00: Športom na pomoc druhým

Aktivity Marcely Václavkovej-Konrádovej v pomoci rôznym skupinám prostredníctvom športu a pohybu. Prečo je dôležité, aby sa zdravé a hendikepované deti spolu hrali?

Aké športové projekty podporuje Nadácia XBS a čo jej to prináša? Projekty Nadácie SOŠV už nesmerujú len k podpore mladých športových talentov - kde vznikla idea podpory odbornej športovej obce? Aké projekty sú v portfóliu Nadácie SOŠV a pre koho sú určené? Prečo podľa vás športovci radi pomáhajú druhým?

Moderátorka: Zuzana Tomčíková

Spíkri: Marcela Václavková-Konrádová, riaditeľka OZ Prístav nádeje, autorka kníh, koučka, Zuzana Vodáčková, riaditeľka Nadácie SOŠV, Juraj Bača, člen Správnej rady Nadácie X-BIONIC® SPHERE

TIPOS LIFESTYLE STAGE

8:30: Výkon a osobná pohoda

Je možné dbať na výkon aj na osobnú pohodu? Ako sa prejavuje závislosť od športu na vrcholových a u rekreačných športovcov? Zdravý duch, zdravé telo – prečo je téma duševného zdravia stále aktuálnejšia v športe?

Moderátor: Peter „Šarkan“ Novák

Spíkri: Michala Bednáriková, prezidentka Slovenskej asociácie športovej psychológie, Martin Ondrejkovič, športový psychológ

9:30: Žena, čo nikdy nie je doma

Ako sa dostala k trénovaniu basketbalu? Nebolo pre ňu z pozície ženy náročné presadiť sa v mužskom svete? Zaplatila za to nejakú „daň“? Ženy na poste tréneriek na Slovensku a v zahraničí. Ktorý úspech si cení najviac? Čo ju stále ženie vpred? Aké má plány, ciele?

Moderátor: Miro Held

Spíkerka: Natália Hejková, basketbalová trénerka, členka siene slávy FIBA

10:30: Športcasty

Čo je podcast, jeho podstata, za akým účelom ho značky či jednotlivci produkujú? Kto je cieľovou skupinou podcastov, pre koho sú určené? Prečo sa jednotliví spíkri rozhodli pre tvorbu podcastov? Prečo zažívajú podcasty boom? Aká je ich budúcnosť? Aké náročné je pripraviť podcast? Ako dlho trvá spíkrom príprava, podľa čoho vyberajú hostí?

Moderátor: Stano Benčat

Spíkri: Richard Varga, reprezentant SR v triatlone, producent The Varga Triathlon Podcast, Dávid Tvrdoň, producent podcastov a produktový manažér SME.sk, Boris Valábik, bývalý hokejový reprezentant SR, autor podcastu Boris a Brambor

11:30: „Splň sa mi senil"

Prečo tento šport zaznamenal enormný nárast fanúšikov a zároveň ekonomický nárast? Z čoho plynú príjmy? Ako Pavol a Ondřej budovali značku OKTAGON MMA? Prečo ide o divácky tak atraktívny produkt? Aký je vplyv sociálnych sietí? - Aká je spolupráca s ďalšími značkami (Twinzz, Kia, Krušovice, Bigmedia)? Značka „Splň sa mi senil“. Príbeh Attilu Végha, zápas storočia Végh – Vémola. Ako vznikla spolupráca Expl0iteda so značkou Oktagon MMA a ako sa pripravuje na „Vojnu youtuberov“?

Moderátor: Peter „Šarkan“ Novák

Spíkri: Attila Végh, MMA šampión a bojovník, Pavol Neruda, zakladateľ organizácie OKTAGON MMA, Peter „Expl0ited“ Altof, slovenský youtuber a incluencer

12:30: OBED

13:00: Silnejší pre život

Alarmizujúce fakty o zdravotnom stave populácie. Ktoré aktivity možno považovať za šport/športovanie?. Zvýšil sa po koronakríze počet ľudí, ktorí vyhľadali lekárske ošetrenie?. Prečo je na psychiku dôležité nielen odpočívanie, ale aj zdravé stravovanie?. SOŠV ako organizácia podporujúca aktivity aj pre bežných ľudí, rekreačných športovcov Čo prináša projekt a iniciatíva Silnejší pre život? Rady, tipy, triky, ako otužovať telo aj myseľ.

Moderátor: Peter „Šarkan“ Novák

Spíkri: Roman Fano, predseda lekárskej komisie SOŠV, Katarína Bergendiová, klinická imuno-alergologička, športová lekárka, Milan Sedliak, vedec a výživový poradca

14:00: Hrdinovia budúcnosti

Podpora mládeže ako jedna z hlavných priorít SOŠV. Aké sú kritéria pre výber športovca do tímu 24 najlepších členov Juniorského olympijského tímu (JOT)? Aké benefity prináša členstvo v tíme JOT? Čo sú JOTGAMES a aké ďalšie aktivity SOŠV pokrýva? JOT ako atraktívny projekt pre juniorov, verejnosť, aj partnerov Porovnanie podmienok „vtedy a teraz“ našou najlepšou slovenskou plavkyňou Martinou Moravcovou. Juniorský olympionik ako inšpirácia pre mladých športovcov.

Moderátorka: Zuzana Tomčíková

Spíkri: Martina Moravcová, slovenská plavecká legenda, Nikoleta Trníková, slovenská reprezentantka v plávaní, Adam Kocian, mentálny kouč JOT

15:00

Pohľad do šatne NHL

Ako vznikla hokejová agentúra? Aké náročné je dohodnúť kontrakt, s ktorým je spokojný klub aj hráč? O akých hokejistov je najväčší záujem a ako sa rokmi zmenila NHL? Aké meno majú v zámorí slovenskí hokejisti? Aká je práca v tradičnom klube NHL?

Moderátor: Miro Held

Spíkri: Gerry Johannson, hokejový hráčsky agent, Brent Seabrook, hráč NHL

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV