Šport a olympizmus
Reportáž
4 min. čítania

Veľké oslavy na Olympijskom festivale: Prišla tokijská výprava na čele so strieborným Grigarom

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško

Dočkali sme sa! Začínajú sa veľkolepé medailové oslavy. Na Olympijskom festivale v Šamoríne sme v sobotu privítali našich olympionikov na čele so strieborným medailistom Jakubom Grigarom. Fanúšikovia športu im privítali naozaj nezabudnuteľné privítanie.

V sobotu 31. júla to v Šamoríne naozaj žilo športom. Priamo z Tokia prišiel na Olympijský festival osláviť striebornú medailu z olympijských hier Jakub Grigar. Pozrieť sa naživo na strieborného kajakára prišlo veľké množstvo športových fanúšikov.

Poobedňajší program najdlhšieho a najväčšieho športového festivalu na Slovensku patril našim skvelým olympionikom. O čerstvé zážitky z Tokia sa prišli podeliť vodný slalomár Matej Beňuš, jeho kolegyňa Eliška Mintálová, gymnastka Barbora Mokošová, boxer Andrej Csemez aj stolní tenisti Barbora Balážová a Ľubomír Pištej.

20210731-DSC_9007.jpg
Ľubomír Pištej si atmosféru Olympijského festivalu užíval naplno.
Foto
SOŠV - Veronika Mihalíková.

Pištej si atmosféru festivalu užíval s deťmi

Práve Pištej sa v areáli Olympijského festivalu prešiel aj so svojim synom aj dcérou. Spoločne si vyskúšali aj viacero športov a atmosféru si vychutnávali naplno. „Zaboxovali sme si, zahrali hokej. Teraz sú na vystúpení Tárajko a Popletajka. Za mňa super, že sa tu môžu vyžiť,“ povedal Pištej. Na olympijskom festivale sa medzi návštevníkmi našli aj gratulanti k tokijským výkonom. „Som prekvapený, že ma niekto pozná. To nebývalo zvykom,“ dodal so smiechom Pištej.

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0% a partnerom Matador, STRABAG.

Privítanie od prezidenta SOŠV

O pár minút už stál na pódiu spoločne s ostatnými olympionikmi aj svojim trénerom Jaromírom Truksom. Všetkým sa im prihovoril prezident Slovenského olympijského výboru Anton Siekel. „Za mnou stoja najlepší športovci planéty. Sú to športovci, ktorí sa kvalifikovali na olympijské hry. Sú to športovci zo Slovenska, ktorí reprezentovali našu krajinu najlepšie ako vedeli. V ťažkej konkurencii dosiahli výsledky, za ktoré sa nemusia hanbiť. Teším sa z každej medaily, z každého výsledku. No nezabúdajme, že len dostať sa na olympijské hry je obrovský úspech. Chcel by som im touto cestou veľmi pekne poďakovať,“ povedal Siekel na pódiu za veľké potlesku návštevníkov.

Fanúšikov potešili autogramy aj fotografie

Na hlavnom stage postupne každý z reprezentantov povedal svoje dojmy z Japonska, čo ho najviac potešilo na svojom výkone, ale aj to, čo si ako prvé dali po príchode domov. Gymnastka Barbora Mokošová stiahla po zmrzline, boxer Andrej Csemez dal prednosť sviečkovej s knedľami.

Trpezliví športoví priaznivci si počkali aj na fotenie a autogramiádu športovcov pod hlavným stageom. Úsmev na tvári mala aj malá fanúšička Terezka. Prišla si aj spolu so starou mamou vystáť rad na podpis Barbory Mokošovej. „Mám osem rokov a robím atletiku aj gymnastiku. Počkám aj na Jakuba Grigara,“ povedala s nadšením malá športovkyňa.

Jakub Grigar potešil fanúšikov fotografiou aj podpisom.
Jakub Grigar potešil fanúšikov fotografiou aj podpisom.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Najviac sa teší na posteľ

A dočkala sa aj strieborného kajakára. Rodený Lipták a veľký sympaťák Jakub Grigar prišiel na pódium Olympijského festivalu za búrlivého skandovania svojho mena. „Nemal som čas si poriadne pozrieť ani svoju jazdu. Iba kúsok. Počas živého vstupu v RTVS som videl zopár chýb,“ dodal kriticky náš druhý medailista z Tokia. „Vec, na ktorú sa teším po príchode najviac, je posteľ, nestihli sme poslednú noc moc spať,“ priznal. „Dostal som veľa správ už pred finále. Veľa to pre mňa znamenalo. Som rád, že sú tu ľudia, ktorí mi držia palce,“ povedal na margo slovenských fanúšikov, ktorí nechýbali ani v Šamoríne.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV