Šport a olympizmus
Reportáž
2 min. čítania

Veľkolepý záver Olympijského festivalu: Športovali malí aj veľkí, atmosféra ako v Pekingu

Na Štrbskom Plese bolo rušno aj v posledný deň zimného Olympijského festivalu. Preteky v olympijskej bežke prilákali desiatky pretekárov z celého Slovenska.

Areál bežeckého lyžovania SNOW sa plnil od skorého rána pretekármi, ktorí si chceli zmerať sily v kvalitnej konkurencii na olympijskej bežke. Do cieľového priestoru, ktorý zdobil branding nášho hlavného partnera, spoločnosti Allianz, prišli desiatky pretekárov od mladších žiakov až po seniorov. Na najlepších čakal veľký medailový ceremoniál na Námestí MS 1970.

20220213-DSC_7404.jpg
Preteky v olympijskej bežke prilákali desiatky pretekárov z celého Slovenska.
Foto
SOŠV - Veronika Mihaliková

Návštevníkov na ľadovej ploche Slovenského paralympijského výboru čakali ukážky curlingu na vozíku a krasokorčuľovania, ktoré boli spojené so súťažným zápolením detí a mládeže. Popoludní si záujemcovia mohli dokonca sami obuť korčule a predviesť svoje schopnosti a zručnosti na ľade.

249.jpg
Návštevníkov na ľadovej ploche SPV čakali ukážky curlingu na vozíku a krasokorčuľovania.
Foto
Radoslav Findura

Milovníci zimných športov si prišli na svoje aj v BILLA zóne, kde na nich čakalo množstvo zábavných aktivít. Návštevníci tak mohli na Štrbskom Plese zažiť atmosféru Misie Peking na vlastnej koži.

20220210-DSC_4533.jpg
BILLA detská zóna ponúka hneď niekoľko možností na športové vyžitie.
Foto
Zdroj: SOŠV - Veronika Mihaliková

Olympijský festival „Misia Peking" vám prináša aj exkluzívny partner SOŠV TIPOS, generálni partneri 4F a Toyota, hlavní partneri BILLA, CZ Slovakia, Allianz, partneri Matador, Strabag. Olympijský festival vám prinášame aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom.

CZslovakia.png
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV