Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Viac ako 100 darcov na čele s olympionikmi darovalo spolu viac ako 50 litrov krvi

Richard Fides

Bratislava, 3. októbra 2017 (SOV) – Viac ako 100 darcov prijalo tento rok výzvu slovenských olympionikov a zapojilo sa do každoročnej Olympijskej kvapky krvi. Vodáci Jana Dukátová či Juraj Tarr, hokejista Michal Handzuš či atlét Matej Tóth ukázali aj tento rok veľké srdce, keď sa rozhodli darovať krv na pomoc tým, ktorým táto vzácna tekutina zachráni život. Podporili ušľachtilú myšlienku Olympijskej kvapky krvi, ktorú organizuje Nadácia Slovenského olympijského výboru v spolupráci s SOV, Národnou transfúznou službou SR, Slovenským červeným krížom, pod záštitou Ministerstva zdravotníctva SR. 

Podujatie sa konalo v dňoch 21. – 25. septembra 2017 v štyroch slovenských mestách. V Malackách ukázali svoju odvahu Jakub Grigar, Martina Kohlová či Jana Dukátová a pripojili sa k nim ďalší odvážlivci. Spolu ich bolo 24. Až 42 darcov sa zapojilo do Olympijskej kvapky krvi v Šamoríne, kde darcov prišli podporiť chlapci zo striebornej olympijskej K4 – Juraj Tarr a Tibor Linka, ale aj DAVIS CUPový reprezentant Andrej Martin. Michal Handzuš, Martina Hrašnová, Juraj Minčík, Matej Tóth či riaditeľ AŠC Dukla Banská Bystrica Ján Benčík podporili toto podujatie v Banskej Bystrici a v metropole Východu – v Košiciach boli vzorom pre  38 darcov nielen olympionici ako Zuzka Žirková či Lukáš Beer, ale aj študenti športového gymnázia, členka Správnej rady Nadácie SOV Katarína Ráczová a primátor Richard Raši.

„Teší ma, že aj tento rok sa zapojilo do Olympijskej kvapky krvi viac ako 100 ľudí na čele s olympionikmi. Ak berieme do úvahy, že na jeden odber je možné odobrať 450 ml tejto vzácnej tekutiny, spolu sme pomohli viac ako 50 litrami krvi tým, ktorým krv zachránila život. Som rád, že pre verejnosť boli naši olympionici silnou motiváciou a dodali mnohým nielen odvahu, ale aj presvedčenie, že darovať krv má zmysel,“ povedal Dušan Guľáš, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV