Športové aktuality
6 min. čítania

Vianoce s Juniorským olympijským tímom: Doprajú si sladké a vieme, aký film si nenechajú ujsť ani tento rok

Foto
Envato

Členov Juniorského olympijského tímu 2021 sme sa opýtali na Vianoce. Doprajú si talentovaní športovci cez sviatky sladké? Aké športové darčeky si v minulosti rozbalili? Aký film nesmie chýbať počas Vianoc v ich obývačke?

Dostávate pod stromček darčeky spojené so športom?

Bobistka Viktória Čerňanská

Na Vianoce dostávam väčšinu darčekov spojených so športom. Najčastejšie sú to športové veci alebo tenisky, keďže tie nosím 80% času aj mimo tréningov. Pamätám si, že som minulý rok dostala masážnu pištoľ, ktorej som sa veľmi potešila a využívam ju takmer každý deň pred a po tréningoch. Je to taká malá náhrada masáže, keďže nemám toľko času.  Ale poteším sa čomukoľvek. Pre mňa už darčeky vôbec nehrajú takú rolu ako kedysi, keď som bola malá.

Viktória Čerňanská.
Viktória Čerňanská.
Foto
Archív VČ

Atlét Filip Revaj

Na Vianoce väčšinou dostávam darčeky spojené so športom, či už nejaké oblečenie, športové doplnky, alebo športovú výbavu. Z oblečenia to boli tenisky alebo termo prádlo, z doplnkov proteíny, vitamíny, iónové nápoje. Z výbavy sú to športové hodinky, ktorými si meriam vzdialenosť, ktorú odbehnem, a srdcový tep. Najväčšiu radosť som mal práve z nich, pretože mi to veľmi zjednodušilo tréning.

Filip Revaj.
Filip Revaj.
Foto
SOŠV Andrej Galica

Biatlonistka Ema Kapustová

Dá sa povedať, že každé Vianoce dostanem nejaký športový darček. Asi najväčšiu radosť som mala z prvých pretekových bežiek, ktoré som dostala asi pred siedmimi rokmi.

Radosť Emy Kapustovej v cieli vytrvalostných pretekov na MS kadetov v Obertilliachu.
Radosť Emy Kapustovej v cieli vytrvalostných pretekov na MS kadetov v Obertilliachu.
Foto
Slovenskýbiatlon.sk/Igor Stančík

Sánkar Vratislav Varga

Za posledné 3-4 roky som počas Vianoc dostával hlavne praktické veci ako telefón, slúchadlá, hodinky a podobne, pretože športové veci si kupujem hlavne podľa potreby aj cez rok. Nebudem predsa čakať na Vianoce.

Vratislav Varga.
Vratislav Varga.
Foto
Archív VV

Bedmintonistka Natália Tomčová

Určite áno, keďže sa snažím každý deň športovať. Najväčšiu radosť som mala určite z nového športového oblečenia a tašky na bedminton.

Natália Tomčová.
Natália Tomčová.
Foto
Archív NT

Karatista Adam Štecl

Hoci darčeky spojené so športom sú u nás doma skôr zriedkavé, spomínam si, že na začiatku svojej kariéry som na Vianoce dostal svoje prvé kimono s opaskom.

Člen Juniorského olympijského tímu 2021 Adam Štecl.
Člen Juniorského olympijského tímu 2021 Adam Štecl.
Foto
Veronika Mihaliková | Program športovej žurnalistiky

Doprajete si cez sviatky koláče?

Viktória Čerňanská

V jedení sladkého počas Vianoc posledné roky zaostávam. Už na to vôbec nemám chuť. Keď som bola malá, veľmi rada som s maminou alebo babkou piekla a potom počas Vianoc som toho aj pojedla. Teraz už vôbec. Aj sme sa s mamou dohodli, že už toho vôbec nebudeme toľko vypekať (teda teraz skôr ona, keďže ja som počas zimy stále na pretekoch). Ale keď už niečo vianočné, tak mám veľmi rada vianočné oblátky.

Filip Revaj

Cez sviatky si veľmi doprajem, či už to sú koláče, vianočný šalát, perníky, cukríky, čokoláda. Dám si hocičo, ale zasa to veľmi nepreháňam a snažím sa dodržiavať aj príjem iných sladkých jedál, ktoré sú naopak zdravé, napríklad jablko, mandarinka, pomaranč, banán alebo citrón.

Ema Kapustová

Neobmedzujem sa, na čo mám chuť, to si dám.

Vratislav Varga

Sladké si určite doprajem, ale všetko je s mierou, pretože nemusím veľa sladkého a obzvlášť nemám rád veľa čokolády, čiže skôr niečo ovocné - koláče a podobne.

Natália Tomčová

Určite si doprajem, hlavne na Štedrý deň, nepohrdnem však ani medovníkom. No u športovcov to býva často, že po sviatkoch už začnú aktívne športovať a tak kilečká navyše zmiznú rýchlo .

Adam Štecl

Väčšinou si doprajem, no potom je ťažké udržať si dobrú formu.

Aký film nesmie chýbať počas Vianoc u vás doma?

Viktória Čerňanská

Každý rok si pozriem filmy Sám doma. Mám ho rada a aj keď som to videla 10-krát, vždy si ho na Vianoce rada pozriem.

Filip Revaj

U nás je to vždy Sám doma, Mrázik a Shrek.

Ema Kapustová

S tebou mne baví svět alebo Tři oříšky pro Popelku.

Vratislav Varga

Určite filmu typu Sám doma, československé klasiky ako S tebou mě baví svět, Pelíšky, Mrázik a podobne...

Natália Tomčová

U nás doma určite Mrázik alebo Sám doma.

Ako to u vás vyzerá na sviatky s pohybom?

Viktória Čerňanská

Ja trénujem celý rok, takže ani Vianoce nie sú výnimka. A hlavne mám zimnú sezónu v plnom prúde, takže nemôžem zaostávať. V posilke YourSpace máme už takú tradíciu, že sa doobeda 24.12. všetci z klubu Atletika Bratislava a kamoši stretneme a máme vianočné trhy. Nie však tie klasické, aké si mnohí predstavia pod pojmom „vianočné trhy", ale vzpieračský cvik – trh :). Pretekáme sa, robíme si „osobáky”, zahráme si ping pong a celé to je v príjemnej vianočnej atmosfére. No neviem, či aj tento rok to bude možné, keďže je takáto doba.

Filip Revaj

Tak rôznorodo. Ja mám tréning, takže niečo robím stále, súrodenci sú tiež aktívni a chodia sa sánkovať alebo guľovať, rodičia veľmi radi bežkujú. Večer si ale všetci oddýchneme. Každý po svojom, či už pri počítači, knihe, alebo televízore.

Ema Kapustová

Väčšinou máme normálne tréningový program, takže mám voľno len cez Štedrý deň a ďalšie dni už trénujem. Preto sa snažím užiť si Štedrý deň naplno.

Vratislav Varga

Počas Vianoc určite len tak nesedím na zadku, ale rád chodím na prechádzky po prírode, cvičiť do posilňovne alebo zabehať si na florbale, či futbale v telocvični. Ale taktiež si aj rád užívam vianočné pospávanie, niekedy aj do 11, pretože, predsa len je to asi jediný čas v roku, kedy nemám povinné tréningy a môžem si dovoliť aj trochu relaxu...

Natália Tomčová

Určite si oddýchnem po náročnej sezóne, avšak, stále sa snažím niečo robiť, väčšinou si s rodinou vyjdeme na nejaký výlet, či lyžovačku s priateľmi, kde dokážem vypnúť.

Adam Štecl

Počas sviatkov mám viac času na trénovanie, a to sa snažím využiť. Preto s pohybom počas sviatkov nemám problém.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV