SOŠV
Vlog
2 min. čítania

VIDEO: Vezmi svoju priateľku športovať!

Európskym týždňom športu žije aj Komisia Slovenského olympijského a športového výboru pre ženy a šport. Kampaňou „Vezmi svoju priateľku športovať" pripomína, že šport a pohyb by mali mať nezastupiteľné miesto aj v živote ženy. Vymeňte posedenia s priateľkami na káve za pohyb.

Tvárami kampane sú strelkyňa Danka Barteková, lukostrelkyňa Alex Longová a gymnastka Barbora Mokošová, ktoré vo videu prezrádzajú, ako trávia voľný čas so svojimi priateľkami. „Tým, že som aktívny športovec a celý môj deň sa točí okolo športu, na káve ma veľmi vysedávať nestretnete. Je to také skôr „coffee to go”, takže som rada, že moja kamarátka je ochotná so mnou prísť do posilňovne, svoj voľný čas stráviť aktívne a pritom aj pokecať," hovorí Alex Longová, ktorá si myslí, že keď sa žena aktívne hýbe, tak toho aj viac stihne. „Má viac energie na všetky činnosti a myslím si, že je potom v dennom živote celkovo aktívnejšia," dodala.

Ako svoj voľný čas s priateľkami trávia ďalšie športovkyne? Dozviete sa v našom videu, ktoré vzniklo v spolupráci s Komisiou SOŠV pre ženy a šport. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV