Športové aktuality
2 min. čítania

Viktória Čerňanská vyhrala MS do 23 rokov v monoboboch, sánkari Vaverčák, Zmij bronzoví na ME do 23 rokov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Viktória Čerňanská s medailou a trofejou za titul majsterky sveta do 23 rokov v monoboboch.
Foto
SOŠV

Slovenská bobistka Viktória Čerňanská sa stala v rakúskom Innsbrucku majsterkou sveta v monoboboch v kategórii do 23 rokov. Členka Juniorského olympijského tímu si pripísala ďalší cenný úspech a dobre sa naladila pred odchodom na zimné olympijské hry.

Medailistky z MS do 23 rokov v Innsbrucku
Viktória Čerňanská so zlatou medailou z MS v monoboboch do 23 rokov.
Foto
ARCHÍV (vč)

Čerňanská na svetovom šampionáte do 23 rokov triumfovala s náskokom 2 desatín sekundy pred svojou dlhoročnou veľkou súperkou Georgetou Popescuovou z Rumunska. Na šampionáte sa išli dve jazdy, bronz si vybojovala Poľka Julia Slupecká.

Devätnásťročná Slovenka zároveň štartovala aj v juniorskej kategórii, ktorá je v bobovom športe do 26 rokov, a v rámci svetového šampionátu v nej obsadila 3. priečku za oveľa ostrieľanejšími súperkami Maureen Zimmerovou z Nemecka a Ľubov Černychovou z Ruska.

Pre Čerňanskú to boli záverečné preteky pred odchodom na zimné olympijské hry v Pekingu, na ktorých sa predstaví ako jedna z najmladších bobistiek. V Číne nebude chýbať pri premiére monobobov pod piatimi kruhmi.

Úspech sánkarov 

Tomáš Vaverčák, Matej Zmij
Tomáš Vaverčák, Matej Zmij sa radujú z cenného kovu.
Foto
ARCHÍV (mz)

Darilo sa aj ďalším olympionikom. Sánkarská dvojica Tomáš Vaverčák, Matej Zmij sa pred odchodom do Pekingu naladila na zimné olympijské hry ziskom bronzovej medaily z majstrovstiev Európy do 23 rokov. Na šampionáte v St. Moritzi položila slovenská dvojica základ svojho úspechu v prvej jazde, po ktorej bola tretia. V druhej síce boli lepšie tri páry, ale Slováci si udržali v celkovom hodnotení bronzovú priečku.

Od strieborných Rakúšanov Juriho Gatta s Riccardom Schöpfom ich delilo 663 tisícin sekundy, od víťazných Lotyšov Martinsa Boca a Robertsa Plumeho zasa 1,27 sekundy.

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV