Športové aktuality
2 min. čítania

Cyklokrosárka Viktória Chladoňová prekvapila svet v Tábore

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Viktória Chladoňová na trati v Tábore.
Foto
CYKLISTIKASZC.SK

Cyklokrosárka Viktória Chladoňová má za sebou výborný úvod do sezóny Svetového pohára. V pretekoch junioriek v Tábore finišoval mladý talent slovenskej cyklistiky na 2. priečke.

Doteraz sa žiadnej slovenskej cyklokrosárke nepodarilo postaviť v pretekoch Svetového pohára junioriek na pódium. Miesto v elitnej trojke je pre slovenský cyklokros veľkým úspechom.

Pätnásťročná Chladoňová patrila medzi najmladšie pretekárky na štarte pretekov Svetového pohára. Štartovala zo zadných pozícií z tretieho radu, veľmi rýchlo sa dostala do čela pretekov a spolu s Holanďankou Lauren Molengraafovou udávali tempo. V závere využila Holanďanka viac skúseností a preťala cieľovú pásku ako prvá. Pre Chladoňovú je aj druhá priečka pri premiére v SP vynikajúci výsledok.

„Nevedela som, čo môžem od pretekov očakávať, keďže v tejto konkurencii a na takejto úrovni som doteraz neštartovala. Trať sa mi veľmi páčila, a cítila som sa dobre. Rýchlo sa mi podarilo dostať sa do čela a potom som sa sústredila na držanie tempa a vyvarovanie sa chybám. Záver mi úplne nevyšiel, súperka bola nakoniec o štyri sekundy rýchlejšia, ale veľmi sa teším z výsledku,“ vyjadrila sa po pretekoch na webe Slovenského zväzu cyklistiky Viktória Chladoňová.

Darilo sa aj juniorovi Matthiasovi Schwarzbacherovi, ktorý finišoval na 7. priečke. Oboch už čoskoro čakajú majstrovstvá Európy juniorov.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV