Športové aktuality
Killington
2 min. čítania

Vlhová v obrovskom slalome SP v Killingtone šiesta

Petra Vlhová na trati obrovského slalomu SP v Killingtone.
Foto
TASR/AP

Killington 30. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila šiestu priečku v sobotňajšom obrovskom slalome Svetového pohára. V Killingtone nevyužila priebežnú druhú pozíciu po prvom kole, keď v súčte zaostala za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou o 65 stotín sekundy. Druhá skončila ďalšia Talianka Federica Brignoneová (+0,26 s), tretia bola domáca Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,29).

Vlhová sa vydala na trať so štartovým číslom 7, spočiatku išla opatrnejšie, s pribúdajúcimi metrami však naberala svoju typickú agresivitu, ktorou "zakryla" aj chybičku na jednej z terénnych vĺn a v cieli prekonala všetky súperky s výnimkou Bassinovej. "Dobrý pocit som mala od polovice trate, vrch som nešla dobre, cítila som, že som nechytila rytmus. Pre mňa je veľmi ťažké, keď štartujeme do roviny. Trošku som sa tam hľadala, strmú časť som išla dobre," povedala v cieli prvého kola pre RTVS.

V druhom kole si Vlhová namiesto boja o pódium pohoršila o štyri pozície. Chýbala jej dravosť, už v úvode trate prišla o náskok, ktorý mala k dobru na Brignoneovú. Napokon si pripísala trinásty čas druhého kola. "Som nahnevaná ešte z Levi, aj z toho, čo sa stalo dnes. Mám dojem, že v tomto ročníku mi idú prvé kolá, ale nejdú mi druhé. Musím len pokračovať a zajtra ísť naplno," povedala pre RTVS slovenská reprezentantka, na ktorú v nedeľu čaká slalom (15.45/19.00 SEČ). Brignoneovú odsunula z vedúcej priečky až krajanka Bassinová, ktorá sa vyrovnala s úlohou líderky a postrážila si premiérový úspech.

Výsledky obrovského slalomu SP v Killingtone: 1. Bassinová 1:38,19 min, 2. Brignoneová (obe Tal.) +0,26 s, 3. Shiffrinová (USA) +0,29, 4. Gisinová (Švaj.) +0,31, 5. Worleyová (Fr.) +0,50, 6. Petra VLHOVÁ (SR) +0,65. Celkové poradie SP (po 3 pretekoch): 1. Shiffrinová 240 bodov, 2. Holdenerová (Švaj.) 128, 3. Brignoneová 125, ... 10. VLHOVÁ 58. Poradie obrovského slalomu (po 2): 1. Shiffrinová 140, 2. Brignoneová 125, 3. Bassinová 122, ... 8. VLHOVÁ 58.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV