Športové aktuality
Val d´Isére
2 min. čítania

Vlhová v super-G vo Val d´Isére šiesta, upevnila si celkové vedenie v SP

Petra Vlhová na trati super-G vo Val d´Isére.
Foto
TASR/AP

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová dosiahla svoj druhý najlepší výsledok v kariére v super-G Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Val d'Isére obsadila šieste miesto, keď za víťaznou Češkou Ester Ledeckou zaostala o 84 stotín sekundy. V nedeľu dokázala zdolať viaceré špecialistky na kĺzavé disciplíny, za sebou nechala aj víťazku sobotňajšieho zjazdu Talianku Sofiu Goggiovú či Švajčiarku Michele Gisinovú, pred ktorou zvýšila náskok v celkovom poradí SP. Vedie už o 138 bodov.

Na trať prvého super-G v tejto sezóne Vlhová vyrazila s číslom desať a najmä v prvej polovici držala krok s najväčšími favoritkami. Ešte na druhom medzičase bola štvrtá. "Samozrejme, som spokojná a veľmi šťasťná, že sa mi podarilo opäť útočiť na tie najvyššie priečky," povedala pre RTVS. "Som veľmi spokojná sama so sebou, ako som išla, aj keď som trochu stratila v strednej pasáži. Ale nakoniec je to šieste miesto a veľmi sa teším, pretože to nebolo vôbec jednoduché a musela som veľmi bojovať, aj po mentálnej stránke. Po dvoch zjazdoch som sa totiž necítila úplne najlepšie. Dala som do toho všetko a môžem byť veľmi spokojná."

Dvadsaťpäťročná Slovenka šiestym miestom v super-G vyrovnala svoj výkon z Banska z januára 2020, v tejto disciplíne bola lepšia iba vo februári vo talianskom La Thuile, kde skončila štvrtá. "Útočila som viac ako v piatkovom a sobotňajšom zjazde. Cítila som sa istejšie. Som veľmi šťastná, že to útočenie som tam mala," spokojne konštatovala Vlhová, ktorá si v nasledujúcich dňoch plánuje najmä oddýchnuť. Najbližšie preteky ju čakajú po vianočných sviatkoch v rakúskom Semmeringu, kde pôjde obrovský slalom a slalom (28. a 29. decembra). Vianoce s rodinou strávi v talianskom Vipitene.

Výsledky super-G žien SP vo Val d'Isére: 1. Ledecká (ČR) 1:24,64 min, 2. Suterová (Švaj.) +0,03 s, 3. Brignoneová +0,35, 4. Bassinová (obe Tal.) +0,46, 5. Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,78, 6. Petra VLHOVÁ (SR) +0,84, celkové poradie SP (po 9 z 33 súťaží): 1. VLHOVÁ 465 b, 2. Gisinová 327, 3. Bassinová 323, 4. Brignoneová 308, 5. Goggiová (Tal.) 302, 6. Shiffrinová (USA) 275.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV