Športové aktuality
2 min. čítania

Vlhová vyhrala obrovský slalom SP v Maribore spolu so Shiffrinovou!

Maribor 1. februára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová spoločne s Američankou Mikaelou Shiffrinovou zvíťazili v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára v Maribore. Obe zjazdárky dosiahli v súčte oboch kôl rovnaký čas 2:31,31 min, tretie miesto obsadila s odstupom 93 stotín sekundy Nórka Ragnhild Mowinckelová. Vlhová je za Shiffrinovou jednoznačne na druhom mieste priebežného poradia SP, v hodnotení disciplíny sa posunula na tretiu priečku.

Dvadsaťtriročná Vlhová dosiahla svoje druhé víťazstvo v obrovskom slalome v kariére, premiérovo triumfovala na konci minulého roka v Semmeringu. Celkovo zvíťazila ôsmykrát na podujatí SP. V tejto sezóne sa už po jubilejný desiaty raz umiestnila na pódiu, v piatich plných ročníkoch seriálu skončila v najlepšej trojke 22-krát. "S Mikaelou po celú sezónu zvádzame niekedy aj veľmi tesné súboje a dnes sme si to prvé miesto podelili. Je to výborné pre nás obe, ja sa z toho veľmi teším," uviedla Vlhová v prvej reakcii.

Líderka celkového poradia SP Shiffrinová sa na najvyšší stupienok postavila už 55. raz, čím vyrovnala Švajčiarku Vreni Schneiderovú, s ktorou je na treťom mieste v historickej tabuľke SP žien. Viac triumfov majú na konte len ďalšia Američanka Lindsey Vonnová (82) a Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62).

Vlhová figurovala po 1. kole na druhej pozícii. Za vedúcou Shiffrinovou zaostala o 48 stotín sekundy. V druhom kole predviedla Slovenka najlepšiu jazdu, Američanka štvrtú, čo v konečnom súčte znamenalo rovnaký čas a spoločný triumf dvoch veľkých rivaliek v tejto sezóne. "Vedela som, že som v prvom kole urobila chybu. V druhom kole som nemala čo stratiť, chcela som veľa riskovať, urobila som chybu v dolnej strmej pasáži, ináč to však bola perfektná jazda," dodala Slovenka. Jej americká súperka mala ešte na poslednom medzičase značný náskok, no stratila ho v závere. "Videla som Petrinu jazdu a bolo mi jasné, že musím ísť agresívne a riskovať," uviedla Shiffrinová.

Výsledky obrovského slalomu SP v Maribore: 1. Petra VLHOVÁ (SR) a Shiffrinová (USA) obe 2:31,31 min, 3. Mowinckelová (Nór.) +0,93 s, 4. Holdenerová (Švaj.) +1,29, 5. Hectorová +1,50, 6. Hansdotterová (obe Švéd.) +1,66. Celkové poradie SP (po 25 z 37 súťaží): 1. Shiffrinová 1594 bodov, 2. VLHOVÁ 998, 3. Holdenerová 687, 4. Schmidhoferová (Rak.) 617, 5. Mowinckelová 589, 6. Rebensburgová (Nem.) 509. Poradie v obrovskom slalome (6 z 8): 1. Shiffrinová 455 bodov, 2. Worleyová (Franc.) 374, 3. VLHOVÁ 318, 4. Brignoneová (Tal.) 310, 5. Mowinckelová 259, 6. Rebensburgová (Nem.) 255.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV