Športové aktuality
Aare
2 min. čítania

Vlhová vyhrala prvý slalom SP v Aare a vrátila sa na čelo celkového poradia!

Radosť Petry Vlhovej z triumfu v piatkovom slalome v Aare, po ktorom sa vrátila na čelo celkového poradia Svetového pohára.
Foto
TASR/AP

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová dosiahla jubilejný dvadsiaty triumf na podujatiach Svetového pohára a vrátila sa na čelo celkového poradia. V piatkovom slalome v Are zvíťazila o 20 stotín sekundy pred Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou, tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá zaostala o 0,64 s. Vlhová sa vrátila na čelo hodnotenia prestížneho seriálu sa o 64 bodov pred Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú. Tá vo Švédsku absentuje a sústredí sa na budúcotýždňové finále SP v Lenzerheide.

Dvadsaťpäťročná Slovenka si z dvadsiatich úspechov pripísala v tejto disciplíne tucet. Vlhová vyhrala štvrtý slalom v tejto sezóne po dvoch triumfoch v Levi a jednom v Záhrebe. V klasifikácii disciplíny si upevnila vedenie, pred Shiffrinovou má náskok 85 bodov a je blízko k obhajobe malého glóbusu. Radovala sa v druhých pretekoch SP za sebou po obrovskom slalome v Jasnej, počet svojich pódiových umiestnení zvýšila na 44.

"Každé víťazstvo je pre mňa dôležité, aby som získala sebavedomie a aby som sa cítila lepšie. Čoraz viac sa blížime ku koncu sezóny. Vždy som sa koncentrovala na moje lyžovanie a nerozmýšľala som o bodoch ani glóbusoch. Je stále ťažšie nemyslieť na to, lebo úprimne, začínam byť unavená, sezóna trvá od októbra. Je náročné zostať pokojná, ale chcem lyžovať tak, ako viem. Čo sa stane, to sa stane," povedala Slovenka v prvej televíznej reakcii.

Vlhová s číslom 1 po 1. kole viedla o 41 stotín sekundy pred Shiffrinovou, priebežne tretia bola Liensbergerová s odstupom 0,57 s. Hoci v druhom kole bola Rakúšanka rýchlejšia, Slovenka si vedenie udržala.

Výsledky piatkového slalomu SP v Aare: 1. Petra VLHOVÁ (SR) 1:45,16 min., 2. Liensbergerová (Rak.) +0,20 s, 3. Shiffrinová (USA) +0,64, 4. Holdenerová (Švaj.) +0,69, 5. Dürrová (Nem.) +1,67, 6. Gritschová (Rak.) +1,80. Celkové poradie SP (po 28 z 33 súťaží): 1. VLHOVÁ 1320 bodov, 2. Gutová-Behramiová (Švaj.) 1256, 3. Gisinová (Švaj.) 1005, 4. Bassinová (Tal.) 840, 5. Shiffrinová 835, 6. Brignoneová (Tal.) 817. Poradie SP v slalome (7 z 9): 1. VLHOVÁ 580 b, 2. Shiffrinová 495, 3. Liensbergerová 490, 4. Gisinová 411, 5. Holdenerová 355, 6. St-Germainová (Kan.) 176.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV