Šport a olympizmus
2 min. čítania

Vo finále Olympijského odznaku všestrannosti sa bude bojovať aj o Pohár ministra školstva

Zástupcovia SOŠV a ministerstva školstva Anton Siekel (druhý zľava) a Ivan Husár (tretí zľava) sa dohodli na spolupráci pri organizácii Olympijského odznaku všestrannosti.
Foto
SOŠV

V projekte Olympijského odznaku všestrannosti (OLOV) bude so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) úzko spolupracovať aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Prezident SOŠV Anton Siekel a štátny tajomník Ivan Husár, v ktorého kompetencii je šport, sa na piatkovom spoločnom rokovaní zaoberali aj koordináciou organizácie finále OLOV za uplynulý školský rok 2020/21.

Vďaka aktivite 152 škôl sa do projektu OLOV, ktorý organizuje Slovenský olympijský a športový výbor, podarilo zapojiť v školskom roku 3700 žiakov vo veku 11 a 12 rokov. Z tohto počtu absolvovalo všetkých šesť disciplín 2797 žiakov (1419 dievčat a 1378 chlapcov) zo 124 škôl. Celkovo udelil SOŠV odznaky 713 účastníkom (369 dievčatám a 344 chlapcom). SOŠV pripravil kompletnú metodiku, zabezpečil aj vyhodnotenie všetkých výsledkov OLOV a rozposlal všetkým účastníkom diplom s výsledkami.

Najlepších 30 jednotlivcov, po pätnásť chlapcov a dievčat, i najlepšie školy z každého kraja so osemčlennými miešanými družstvami postúpili do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční 27. a 28. septembra. Podľa dohody SOŠV a ministerstva školstva sa v šamorínskom finále bude súťažiť o Pohár ministra školstva. Celkovo 94 športovcov vo veku 11 a 12 rokov prídu do Šamorína povzbudiť aj olympionici.

Cieľom vzájomnej spolupráce pri organizácii Olympijského odznaku všestrannosti je všestranný pohybový rozvoj detí a mladých ľudí. Okrem SOŠV a ministerstva bude do projektu začlenené na základe dohôd aj Národné športové centrum.

Počas spoločného stretnutia v sídle SOŠV v Dome športu sa Anton Siekel a Ivan Husár zaoberali aj aktuálnymi problémami, ktoré trápia slovenský šport. Bez povšimnutia nezostali ani Hry XXXII. olympiády, ktoré sa v týchto dňoch konajú v Tokiu.

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV