Športové aktuality
3 min. čítania

Vo Vancouvri zmizla spred radnice olympijská vlajka

VANCOUVER 7. marca (SITA, AP) - Obyvatelia kanadského Vancouvru pravdepodobne opäť prejavili svoj odpor voči zimným olympijským hrám, ktoré sa tu uskutočnia v roku 2010. Spred radnice mesta zmizla veľká vlajka s piatimi kruhmi, a to práve v utorok, keď do Britskej Columbie prišla na návštevu koordinačná komisia Medzinárodného olympijského výboru. Zatiaľ však stále nie je objasnené, či išlo o obyčajnú krádež, alebo ďalší akt vzdoru zo strany aktivistov vystupujúcich proti ZOH.
"Je to smutné, že niekto môže mať natoľko pokrivený pohľad na všetky dobré veci, ktoré olympijské hry reprezentujú, že ide a spraví niečo také neférové a zjazvujúce tvár veľkej olympijskej histórie," vyjadril svoje sklamanie prezident Kanadského olympijského výboru Michael Chambers.
Polícia konštatovala, že zlodej prerezal povraz na stožiari a následne vlajku odcudzil. Podľa informácií z radnice nešlo o originál, ktorý dostal starosta Sam Sullivan na záverečnom ceremoniáli vlaňajších ZOH v Turíne. Naposledy sa ZOH 2010 stretli vo Vancouvri s aktívnym odporom vo februári počas slávnostného spustenia odpočítavania času zostávajúceho do otvorenia podujatia. Polícia vtedy pre výtržnosti zadržala štyri osoby, jedna žena dokonca bola obvinená z útoku na verejného činiteľa.
SITA © 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV