Športové aktuality
2 min. čítania

Vo veku 24 rokov zomrel reprezentant v športovej streľbe Matej Medveď, pohreb bude vo štvrtok

TASR, sou
Matej Medveď na II. európskych hrách v Minsku.
Foto
TASR / Michal Svítok

V sobotu 25. júla nečakane zomrel vo veku 24 rokov slovenský reprezentant v športovej streľbe Matej Medveď. Informoval o tom na svojom webe i Facebooku Slovenský strelecký zväz (SSZ).

„Nečakane, vo veku 24 rokov, zomrel náš mladý reprezentant v streľbe z pušky, člen Dukly BB, Matej Medveď. V mene celého zväzu úprimnú sústrasť pozostalým. Budeme na neho spomínať ako na dobrého športovca, dobrého priateľa, veselého a úprimného človeka. Česť jeho pamiatke," uviedol na facebooku SSZ.

Medveď sa ešte v sobotu predstavil v 2. kole extraligy v Košiciach, kde obsadil 2. miesto v disciplíne 50m ľubovoľná malokalibrovka na 60 metrov za Patrikom Jánym. Mal tam strieľať ešte aj v nedeľu...

Vlani na letnej univerziáde Matej Medveď získal tímový bronz spoločne s ďalšími členmi VŠC Dukla Banská Bystrica Patrikom Jánym a Štefanom Šulekom. V „kráľovskej“ puškárskej disciplíne – v ľubovoľnej malokalibrovke 3x40 – obsadil na majstrovstvách sveta 2018 v Čchangwone v 105-člennom štartovom poli vzhľadom na mladý vek výborné 11. miesto. V rovnakej disciplíne Slovensko reprezentoval aj na vlaňajších Európskych hrách v Minsku.

Matej Medveď mal v tomto čase končiť vysokoškolské štúdium a chystal sa obhajovať bakalársku prácu. Po ukončení štúdia sa chcel streľbe venovať ešte viac a pokúsiť sa ešte zabojovať o miestenku na olympijské hry v Tokiu. Žiaľ, žiadny jeho plán sa už nenaplní...

Posledná rozlúčka s Matejom Medveďom sa uskutoční vo štvrtok 30. júla od 14:00 v dome smútku IRIS na Sekurisovej ulici v Brezne.

V mene Slovenského olympijského a športového výboru vyjadrujeme blízkym a športovej rodine úprimnú sústrasť. Česť jeho pamiatke!

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV