Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Vo veku 76 zomrel futbalový olympionik z Mexico City 1968 Dušan Bartovič

SFZ, SOŠV
Dušan Bartovič.
Foto
Trenčianske noviny

Slovenský futbalový zväz na svojej webovej stránke zverejnil, že 1. apríla vo veku 76 rokov v Trenčíne zomrel účastník OH 1968 v Mexico City a bývalý 2-násobný československý futbalový reprezentant Dušan Bartovič. Rodák z Veľkých Kostolian (nar. 14. marca 1944) v drese A-tímu ČSSR odohral dva zápasy. V roku 1968 bol členom kádra trénera Blažejovského na olympijských hrách 1968, kde nastúpil v dueloch proti Guatemale a Bulharsku. "Účasť na olympijskom turnaji a reprezentačné štarty patria k vrcholom mojej kariéry. Je príjemné spomínať s odstupom času na príjemné chvíle,“ citovala stránka www.futbalsfz.sk bývalého hráča Jednoty Trenčín, za ktorú odohral v rokoch 1965 - 1972 spolu 146 ligových zápasov a strelil 17 gólov.

V Trenčíne začínal Dušan Bartovič pod vedením trénera Michala Vičana, kde spolu s Vladimírom Mojžišom vytvorili najmladšiu stredopoliarsku ligovú dvojičku. Bolo príznačné, že obaja zažili reprezentačný debut v rovnaký deň, 7. októbra 1970 v Prahe proti Fínsku. V roku 1967 sa podpísala nerozlučná dvojica Bartovič - Mojžiš pod prvenstvo Trenčanov po jesennej časti najvyššej domácej súťaže.

Po skončení kariéry sa Dušan Bartovič venoval trénerskej práci. Na novú dráhu sa vydal v Novom Meste nad Váhom, neskôr sa venoval mládežníckym družstvám a seniorským tímom v nižších súťažiach v Hornej Strede a Beckove. V roku 2018 bol uvedený do Siene slávy trenčianskeho futbalu. Jeho vnučka Diana Bartovičová je dnes oporou ženskej futbalovej reprezentácie Slovenska.

Slovenský olympijský a športový výbor vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a blízkym olympionika Dušana Bartoviča.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV