Športové aktuality
Topoľčany
2 min. čítania

Vo veku 80 rokov zomrel známy mládežnícky hokejový tréner Jozef Nemec, viedol dlhšie Šatana aj Ľ. Višňovského

Jozef Nemec so Stanleyho pohárom, ktorý do Topoľčian priniesol jeho odchovanec Miroslav Šatan.
Foto
HC Topoľčany

Vo veku 80 rokov zomrel hokejový mládežnícky tréner Jozef Nemec. Informoval o tom klub HC Topoľčany na sociálnej sieti. Rukami tohto odborníka prešlo mnoho slovenských hokejistov, viacerí to dotiahli až do slávnej zámorskej NHL, napríklad majstri sveta z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský či Radoslav Hecl.

Ako uvádza Pravda, súčasného prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Šatana v Topoľčanoch Jozef Nemec viedol osem rokov v tímoch žiakov a mladších dorastencov. Ten ako kapitán priviedol tím mladších žiakov k titulu majstra Slovenska.

Bývalý telocvikár Jozef Nemec bol dlhý čas aj marketingovým manažérom topoľčianskeho pivovaru Topvar, ktorý bol za jeho éry dlhší čas aj veľkým podporovateľom slovenského športu i Slovenského olympijského výboru. Ako zástupca partnerskej firmy SOV sa viackrát zúčastnil aj na zimných olympijských hrách. Športový nadšenec bol na mnohých športových podujatiach v ére samostatného Slovenska neraz neodmysliteľnou postavou, ktorá šírila entuziazmus a dobrú náladu.

Posledná rozlúčka s Jozefom Nemcom sa uskutoční v pondelok 24. apríla 2023 v Ludaniciach (obec v okrese Topoľčany). Česť jeho pamiatke!

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV