Športové aktuality
Bratislava
1 min. čítania

Vo veku 85 rokov zomrel bývalý čs. reprezentant a významný futbalový tréner Justín Javorek

Na snímke z roku 2014 Justín Javorek (vľavo) pri preberaní Ceny fair play Ivana Chodáka z rúk primátora mesta Dolný Kubín Romana Matejova.
Foto
TASR/SFZ

V stredu ráno zomrel deň po svojich 85. narodeninách Justín Javorek, bývalý ligový brankár futbalových klubov Tatrana Prešov, ČH, Slovnaftu a Interu Bratislava. V roku 1969 sa stal po odchode do klubu Mersin Idmanyurdu SK prvým profesionálnym hráčom v tureckej prvej lige. Bol členom kádra reprezentačného tímu Československa, ktorý získal bronzové medaily na majstrovstvách Európy 1960, štart za reprezentačné A-mužstvo si však nikdy nepripísal.

Po ukončení hráčskej kariéry pôsobil Justín Javorek ako tréner v Rapide Bratislava, v Trenčíne, v bratislavskom Interi, Trnave, Prešove, Dunajskej Strede. Aj v tejto pozícii si udržal bohaté kontakty v Turecku, pôsobil v kluboch Galatasaray Istanbul a Altay Izmir.

V roku 2014 si Justín Javorek za dlhoročnú príkladnú činnosť a celkový prínos pre futbal prevzal od Slovenského futbalového zväzu Cenu fair play Ivana Chodáka.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV