Športové aktuality
2 min. čítania

Vo Vysokých Tatrách sa pod záštitou SOV konal druhý celoslovenský seminár lektoriek a cvičeniek projektu Vykročte za zdravím + FOTOGALÉRIA

Ivana Motolíková, fotografie Juraj Bobula

Vysoké Tatry, 17. septembra - Slovenský olympijský výbor (SOV) pripravil spoločne s komisiou pre ženy a šport SOV tento rok v poradí už druhý celoslovenský seminár lektoriek a cvičeniek projektu SOV „Vykročte za zdravím“. Seminár sa konal v termíne 14. – 17. septembra 2015 vo Vysokých Tatrách. Podujatia sa pod heslom Európskeho týždňa športu #BeActive zúčastnilo nielen 29 žien, ale aj 6 mužov. Celkovo si teda 35 účastníkov užilo bohatý a pestrý program zostavený najmä z pohybových aktivít nielen v hotelovej telocvični, ale aj v okolitej prírode.

Pozvanie prijali zástupkyne olympijských klubov z Prešova, Košíc, Michaloviec a Šiah ako aj úspešní seniorskí športovci z Jednoty dôchodcov na Slovensku. Pohybové aktivity pilates, strečingové cvičenia, či ranné rozcvičky sa denne kombinovali s dlhými prechádzkami. Tie boli pod vedením certifikovaných inštruktorov severskej chôdze Luciou Okoličányovou, Adrianom Kasperom, Máriou JasenčákovouLenkou Tlučákovou. Po fyzicky náročnom programe si seniori užili aj wellnes procedúry, či výlet do Thermal parku vo Vrbovom. Pripravený bol i tradičný slovenský večer spojený s ochutnávkou špecialít a kultúrnym programom, ktorý pripravila ľudová hudba Bystrianka.
           
Predsedníčka komisie pre ženy a šport SOV Mária Mračnová vyslovila želanie, aby aj budúcom roku pokračovali pravidelné cvičenia nielen v ôsmich slovenských mestách na Slovensku (Bratislava, Prievidza, Šahy, Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Košice, Prešov, Michalovce), ale aby sa do pohybových aktivít zapojilo čoraz viac žien a seniorov. Veď aktívnym môže človek zostať aj vo vyššom veku. Najstaršia účastníčka seminára mala 83 rokov a už teraz sa teší na ďalšie cvičenia.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV