Šport a olympizmus
2 min. čítania

OLY volá ŠKOLY

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Časť expozície Slovenského olympijského a športového múzea - Výstavnej siene prof. Černušáka.
Foto
SOŠV/JÁN SÚKUP

Slovenské olympijské a športové múzeum pripravilo pre žiakov a študentov základných a stredných škôl v stálej expozícii v bratislavskom Dome športu interaktívny program sprevádzajúci úspešnými príbehmi slovenského športu.

V rámci projektu OLY volá ŠKOLY môže priestory múzea navštíviť v utorok až štvrtok akákoľvek škola. Od februára 2022 absolvovalo prehliadku už 800 školákov a školáčok z 34 škôl z celého Slovenska. Pozreli si unikátnu prehliadku, ktorá sprevádza deti a mládež príbehmi vôle a prekonávania prekážok na ceste za úspechom. Prehliadky prebiehali aj s podporou Bratislavského samosprávneho kraja.

VIAC O MÚZEU A REZERVÁCIE TERMÍNOV

Súčasťou každej prehliadky je okrem odborného sprievodu aj interaktívny kvíz, ktorého správne odpovede sú ukryté v muzeálnych vitrínach. Úspešní riešitelia si tak okrem drobnej ceny odnesú aj radosť z objavovania a vyhľadávania zdrojov, prípadne aj spolupráce s ďalšími riešiteľmi. Slovenské olympijské a športové múzeum ponúka deťom a mládeži okrem historických faktov aj zážitok, ktorý získané informácie upevňuje.

V školskom roku 2022/2023 pripravuje múzeum, ktorého stále expozícia je v priestoroch bratislavského Domu športu, aj ďalšie novinky spojené s prehliadkami škôl. Pripravené sú  aj besedy s olympionikmi, či paralympionikmi.

„Prehliadku múzea dokážeme tematicky nastaviť tak na olympijské hodnoty (výnimočnosť, rešpekt, priateľstvo), tak aj na témy zo školských lavíc (udržateľnosť, história, biológia, matematika, fyzika...),“ hovorí riaditeľka Slovenského olympijského a športového múzea Diana Kosová.

SLOVENSKÉ OLYMPIJSKÉ A ŠPORTOVÉ MÚZEUM

Adresa: Junácka 6, Bratislava

Otváracie hodiny (organizovaná skupina): utorok, streda, štvrtok – 09:00 – 15:00

Vstupné (organizovaná skupina – do 30 osôb): 2 eurá/osoba, sprievod (2 dospelé osoby) zdarma

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV