Športové aktuality
2 min. čítania

Volejbalista roka: Radosová a Michalovič si zopakovali triumfy

Nicola Radosová (vo výskoku) obhájila prvenstvo v ankete Volejbalista roka.
Foto
TASR(PAVEL NEUBAUER

Víťazmi ankety Volejbalista roka sa rovnako ako vlani stali Peter Michalovič a Nikola Radosová. V hlavných kategóriách to bol pre oboch tretí triumf v kariére.

Univerzál gréckeho klubu Foinikas Syros vyhral tretíkrát za sebou. „V prvom rade mi je veľmi ľúto, že som sa nemohol na tomto večere zúčastniť osobne. Chcel by som poďakovať všetkým ľuďom, ktorí za mňa hlasovali. Je to prestížne, keďže som zvíťazil tretíkrát po sebe. To sa nepodarilo len tak niekomu. Som rád, že môžem byť v spoločnosti pár vyvolených. Chcem pogratulovať aj všetkým oceneným,“ uviedol Peter Michalovič pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej volejbalovej federácie.

Radosová triumfovala za uplynulé štyri roky trikrát. „Teším sa rovnako, ako pri prvých dvoch ziskoch tohto ocenenia. Pre mňa je to motivačná cena. Som vďačná, lebo či po lepšej, alebo horšej sezóne, je to príjemný pocit vyhrať volejbalistku roka. Človeka to motivuje do ďalšej práce,“ povedala smečiarka maďarskej Nyíregyházy.

Volejbalista roka v kategóriách tréner, rozhodca a junior

Medzi trénermi zvíťazili reprezentačný tréner Slovenska Marek Kardoš v mužskej kategórii a v ženskej sa po tretíkrát tešil z prvého miesta kouč Slávie EU Bratislava Michal Matušov. Cenu o najlepšieho rozhodcu získal desiatykrát v rade Juraj Mokrý a od roku 2012 je jej jediným víťazom.

Juniorom roka sa stal hráč VKP Bratislava Adrián Vančo a medzi juniorkami sa tretíkrát v rade stala najlepšou Tereza Hrušecká. Najlepšími kolektívmi roku 2021 sa stali muži Rieker UJS Komárno a ženské reprezentačné družstvo do 18 rokov.

Do Siene slávy aj Ľubor Halanda

Ľubor Halanda je novým členom volejbalovej Siene slávy
Bývalý funkcionár vo volejbale i v olympizme Ľubor Halanda je novým členom volejbalovej Siene slávy.
Foto
TASR/DANO VESELSKÝ

Do Siene slávy slovenského volejbalu boli uvedení Alžbeta Slovíková, bývalý prezident SVF, člen výkonného výboru SOV, viceprezident SOV a vedúci výpravy na olympijských hrách 2012 v Londýne Ľubor Halanda, Vladimír Hančík a in memoriam Prof. Jaromír Perútka.

V ankete o najlepšieho plážového volejbalistu vyhral Ľuboš Nemec, medzi ženami zvíťazila Barbora Tokošová, najlepším trénerom sa stal Martin Olejňák a medzi juniormi vyhrali Lukáš Brilla a Karolína Majerníková.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV