Športové aktuality
Brusel
3 min. čítania

Volko skončil na mítingu Diamantovej ligy v Bruseli na 200 m druhý

Ján Volko.
Foto
TASR/Lukáš Grinaj

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil pri svojej premiére v Diamantovej lige druhé miesto na 200 metrov. V piatkových pretekoch v Bruseli dosiahol čas 20,81 s, za víťazom Eseosom Desaluom z Talianska zaostal o 42 stotín. Tretí bol Čech Jiří Polák s mankom na Volka osem stotín. Dvojstovku na Memoriáli Iva van Dammeho bežalo sedem európskych šprintérov. Desala potvrdil pozíciu favorita a lídra európskych tabuliek, keď za vlastným sezónnym maximom zaostal iba o štyri stotiny. Dvadsaťtriročný Volko bol pred pretekmi dvadsiaty v Európe vďaka času 20,74 z 1. kola českej extraligy v Prahe.

"Boli to dobré preteky, škoda, že bez divákov. Čas mohol byť lepší, ale som rád, že som v premiére DL bojoval vpredu. Škoda, že som tu nebol v lepšej forme, ale po zranení to bolo asi maximum, čo sa mohlo podariť. Som rád, že som to zvládol bez zranenia, som spokojný a šťastný," uviedol Ján Volko v tlačovej správe a dodal: "Prvá stovka bola dobrá, udržal som sa, stratil som čosi vo výbehu zo zákruty a v závere som dotiahol a zabojoval. Celkovo to nebol zlý beh, ale stredná časť mi trochu ušla. Celkovo som však spokojný. Ďalší štart ma čaká v utorok na Zlatej tretre na 150 metrov, kde sa pokúsim atakovať svoj slovenský rekord 15,33 s."

S výkonom svojho zverenca bola spokojná aj trénerka Naďa Bendová, ktorá prezradila, že zo zvláštnej atmosféry mala zmiešané pocity: "Vybojoval skvelé druhé miesto. Prvá stovka bola dobrá, na konci zabojoval v úplnom bezvetrí na úrovni 20,80. Asi tak sme to na základe slovenského šampionátu odhadovali. Umiestenie si ceníme, verím, že je to dobrý signál na dokončenie sezóny a ďalšie mítingy. Mám zvláštne dojmy, prázdny štadión, ticho, síce aparatúra hučí, ale je to niečo zvláštne. "

Volko bol desiaty slovenský atlét so štartom v Diamantovej lige. Vybojoval siedme slovenské medailové umiestenie v prestížnom seriáli DL bez ohľadu na to, či bola disciplína bodovaná alebo nie. Najlepšie umiestenie v bodovaných disciplínach DL – 3. miesto – si vybojovali Dana Velďáková v Londýne 2011 a 2015 a tiež Lucia Hrivnák Klocová na 800 m v Londýne 2011. V disciplínach, ktoré síce boli v programe mítingu DL, ale nezískavali sa na nich body, si najlepšie počínala Jana Velďáková. V roku 2015 v Štokholme vyhrala diaľku a v Londýne skončila tretia. Lucia Hrivnák Klocová bola zasa v roku 2011 druhá na 800 m v Birminghame. Informoval o tom facebook Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV